Пропускане към основното съдържание

Защо не обичаме да слушаме?

На скоро попаднах на енда изключително интересна статия описваща събитията в икономиката, които се случват в момента. Това което се анализира в нея едвали е изненада за някого днес. По-интересното е обаче, че статията е била публикувана във вестник Капитал на 25 декември 2004 г. След като я прочетете мижете да видите, че тогава е била прочетена от по-малко от 200 души. Няма дори нито един коментар.

"Хроника на една предизвестена спекулация"

Коментари

 1. Г-н Христо Христов препоръчва тази статия в блога си.
  Благодаря !

  Днес чета статията със смесени чувства, защото няма и Дума за причините за падане на цените на имоти в България след 2005 -та година.
  Всеки път, когато социалните спечелят избори падат цените на имоти и така хората обедняват с хиляди евро.

  Според мен цените на имоти в България няма да се променят нагоре докато не стане ясно кой ще е спечели изборите за Парламент.
  Ако ГЕРБ спечели втори мандат и ако се намали бягството на кадърни хора от социалната си Родина може да има промяна нагоре.
  Иначе ще се повишават цените само на много добри имоти и ще падат цените на всички други.

  Не трябва да се забравя, че родителите на спасилите се от социалната си Родина българи ще продават всеки наследен имот в България.
  На каквато и да е цена.
  Веднага.
  Тези българи са загубени завинаги за социализма !

  Соцално ще се движат цените дори ако в Отечеството ни дойдат да живеят хиляди руски пенсионери.

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…