18 февруари 2009 г.

Най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната

Тези думи потресоха българската общественост. Политическите опоненти на ГЕРБ побързаха остро да разкритикуват думите на кмета на София. Въпреки цялата суматоха настанала след това изказване, народът все пак го разбра така както Борисов искаше да го каже. Това ясно се вижда от данните на агенция Алфа рисърч, публикувани във в. Дневник на 18 февруари тази година. Предизборните проучвания са проведени преди посещението на Бойко Борисов в САЩ и непосредствено след това (декември 2008 – февруари 2009).

Графика 1. Електорални нагласи (%)


Избирателната активност за ГЕРБ не е помръднала. Забелязва се дори и леко увеличение с 0.1%. За жалост Бойко Борисов просто бе прав. Това са хората, които се явяват на изборите. Добрата новина е, че според графиката те намаляват. 0,6% увеличение на не гласуващите само за 2 месеца.

Въпреки всичко обаче, не е допустимо за политик стремящ се към изборна победа да се изразява по този начин. Това само показва, че в България няма истински политици, а просто хора искащи властта. Надявам се, че на г-н Борисов и на ГЕРБ им е добре известен факта, че ако спечелят изборите народът, който ще управляват ще се състои в по-голямата си част от „1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери".

Моят личен съвет към следващото правителство на република България е да спре да дели и започне да събира народа.

*Данните са от представително за пълнолетното население на страната изследване, проведено от агенция Алфа Рисърч през периода 30 януари – 13 февруари 2009 г., сред 1021 души по поръчка на вестник "Дневник".

5 коментара:

 1. Аз продължавам да си мисля, че единствените, които са разделени в тази държава са народа му, докато политиците всички са заедно! Тези, които ще управляват малката ни държава утре ще са същите, които я управляват и днес. Народът ще бъде изплашен до смърт и някой ще ни "спаси", толкова е елементарно всеки път... След като ни "спаси" ще ни го сложи, колкото трбява и така до следващия път! Икономистите трябва да сте наясно с отговора на този въпрос и да ни помогнете да сме наясно и ние другите. За пари става въпрос все пак нали?

  ОтговорИзтриване
 2. мда, на мен също ми се стори, че е прав - след 4 години безогледни кражби и най-нагла шуробаджанащина и дебелоочие, БСП и ДПС са на второ и трето място по популярност.... а почти половината хора няма да гласуват, подарявайки им гласовете си...

  ебаси.

  ОтговорИзтриване
 3. Винаги става въпрос за пари. Определяща е само цената им. Проблемът е, че независимо дали е доволен или не, накрая винаги народът плаща сметката.

  ОтговорИзтриване
 4. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 5. Ама скритият номер е точно отблъскване от гласуване на мнозинството мислеща част от недоволните. Не че някой ще ги излъже да гласуват за някое менте.
  Плюс - разбиване на поробените - в колкото се може повече групи - по професии, по възраст, по жителство, добруджанци-софиянци, "леви"-"десни", националисти-европеисти, обратни-необратни, цигани-българи и по какво ли не.
  Затова обединяващата формула трябва да е колкото се може по неутрална от всякакви разделящи признаци.
  Ето напр. - да седнат всички на масата с баницата и да гледат и решават на кого колко за какво. Нима това не се иска от най-широк кръг хора?

  ОтговорИзтриване