Пропускане към основното съдържание

Най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната

Тези думи потресоха българската общественост. Политическите опоненти на ГЕРБ побързаха остро да разкритикуват думите на кмета на София. Въпреки цялата суматоха настанала след това изказване, народът все пак го разбра така както Борисов искаше да го каже. Това ясно се вижда от данните на агенция Алфа рисърч, публикувани във в. Дневник на 18 февруари тази година. Предизборните проучвания са проведени преди посещението на Бойко Борисов в САЩ и непосредствено след това (декември 2008 – февруари 2009).

Графика 1. Електорални нагласи (%)


Избирателната активност за ГЕРБ не е помръднала. Забелязва се дори и леко увеличение с 0.1%. За жалост Бойко Борисов просто бе прав. Това са хората, които се явяват на изборите. Добрата новина е, че според графиката те намаляват. 0,6% увеличение на не гласуващите само за 2 месеца.

Въпреки всичко обаче, не е допустимо за политик стремящ се към изборна победа да се изразява по този начин. Това само показва, че в България няма истински политици, а просто хора искащи властта. Надявам се, че на г-н Борисов и на ГЕРБ им е добре известен факта, че ако спечелят изборите народът, който ще управляват ще се състои в по-голямата си част от „1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери".

Моят личен съвет към следващото правителство на република България е да спре да дели и започне да събира народа.

*Данните са от представително за пълнолетното население на страната изследване, проведено от агенция Алфа Рисърч през периода 30 януари – 13 февруари 2009 г., сред 1021 души по поръчка на вестник "Дневник".

Коментари

 1. Аз продължавам да си мисля, че единствените, които са разделени в тази държава са народа му, докато политиците всички са заедно! Тези, които ще управляват малката ни държава утре ще са същите, които я управляват и днес. Народът ще бъде изплашен до смърт и някой ще ни "спаси", толкова е елементарно всеки път... След като ни "спаси" ще ни го сложи, колкото трбява и така до следващия път! Икономистите трябва да сте наясно с отговора на този въпрос и да ни помогнете да сме наясно и ние другите. За пари става въпрос все пак нали?

  ОтговорИзтриване
 2. мда, на мен също ми се стори, че е прав - след 4 години безогледни кражби и най-нагла шуробаджанащина и дебелоочие, БСП и ДПС са на второ и трето място по популярност.... а почти половината хора няма да гласуват, подарявайки им гласовете си...

  ебаси.

  ОтговорИзтриване
 3. Винаги става въпрос за пари. Определяща е само цената им. Проблемът е, че независимо дали е доволен или не, накрая винаги народът плаща сметката.

  ОтговорИзтриване
 4. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 5. Ама скритият номер е точно отблъскване от гласуване на мнозинството мислеща част от недоволните. Не че някой ще ги излъже да гласуват за някое менте.
  Плюс - разбиване на поробените - в колкото се може повече групи - по професии, по възраст, по жителство, добруджанци-софиянци, "леви"-"десни", националисти-европеисти, обратни-необратни, цигани-българи и по какво ли не.
  Затова обединяващата формула трябва да е колкото се може по неутрална от всякакви разделящи признаци.
  Ето напр. - да седнат всички на масата с баницата и да гледат и решават на кого колко за какво. Нима това не се иска от най-широк кръг хора?

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…