Пропускане към основното съдържание

За честна и достойна политическа надпревара.

Един от принципите на политическият маркетинг гласи, че управляващата партия, лидерът и членовете на партията са твои врагове ако си в опозиция. Единствената цел, която има всяка партия това е властта. Постигането е с всички възможни средства. Когато обаче имаш слаб политически елит, който не знае как да води диалог с народа и няма управленски опит, се стига до прибягването на незаконните средства като купуване на гласове. Залага се на гръмки и безпочвени изказвания целта е да се накара народа да вземе емоционално решение в изборния ден, а не рационално. Опозицията използва психологическият момент, че човек винаги има от какво да е недоволен и започва да насажда омраза в народа към властта. Реално всяка една политическа партия, която е управлявала е направила поне по едно добро и по едно лошо нещо за народа си.

Ето така хората подтиквани от политическите лидери започват да взимат емоционални решения. Ето защо забравяме. Забравяме защо сме избрали дадена партия на едни избори, забравяме и защо сме я сменили на следващите и твърде нелогично я избираме отново. Ето защо и хората започват да се объркват в един момент и накрая спират да гласуват. Звучи ли ви познато?

Истината е, че този модел работи, защото го позволяваме. Истината е, че във всяка партия има корумпирани политици. Истината е, че за да се справим с безумието трябва да гласуваме не за тази партия, която се изявява най-много по медиите (и е изклепала с най-много плакати страната), а да прочетем какъв път е начертала тя за България и да дадем шанс на този, който всеки от нас смята за правилен. След изборния ден светлините угасват и оставаме сами на пътя, нека да знаем, на къде отиваме.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…