Май има надежда?

Днес няма човек на земята, който да е абсолютно сигурен какво се случва със световната икономика. Никой не може да предвиди следващия удър на кризата. Анализаторите се надпреварват да развиват различни теории за икономическото състояние на света, а инвеститорите се страхуват. Всъщност всеки успял инвеститор натрупал милиарди знае, че точно кризите са тези, които са им донесли състоянието. Колкото по дълбока е една криза толкова повече пари може да донесе в бъдеще. Ето за това целият свят е вперил поглед в опитните инвеститори. Тези натрупали милиарди, защото са знаели как да управляват парите си в криза и благодарение на нея да станат богати.

Застрахователната компания Berkshire Hathaway International Insurance Limited e изпратила уведомление до Комисията за финансов надзор, че иска да предлага услуги в България. Компанията е поделение на "Бъркшир Хатауей", инвестиционната компания на милиардера Уорън Бъфет. За България застрахователят е обявил, че възнамерява да сключва застраховки, свързани с кредити.

Уорън Бъфет още от миналата 2008 година започна да призовава света да инвестира. Ето че финансовият нюх на милиардерът (спечелил от не една кризи) и неговите мениджъри, са сметнали, че именно в България могат да спечелят. Моите лични очаквания са, че след него можем да очакваме още инвеститори и може би приказката ще се окаже реалност. Финансовите потоци в света не са изчезнали в кризата, а просто са се свили. А защо да не се насочат към България?