Пропускане към основното съдържание

Май има надежда?

Днес няма човек на земята, който да е абсолютно сигурен какво се случва със световната икономика. Никой не може да предвиди следващия удър на кризата. Анализаторите се надпреварват да развиват различни теории за икономическото състояние на света, а инвеститорите се страхуват. Всъщност всеки успял инвеститор натрупал милиарди знае, че точно кризите са тези, които са им донесли състоянието. Колкото по дълбока е една криза толкова повече пари може да донесе в бъдеще. Ето за това целият свят е вперил поглед в опитните инвеститори. Тези натрупали милиарди, защото са знаели как да управляват парите си в криза и благодарение на нея да станат богати.

Застрахователната компания Berkshire Hathaway International Insurance Limited e изпратила уведомление до Комисията за финансов надзор, че иска да предлага услуги в България. Компанията е поделение на "Бъркшир Хатауей", инвестиционната компания на милиардера Уорън Бъфет. За България застрахователят е обявил, че възнамерява да сключва застраховки, свързани с кредити.

Уорън Бъфет още от миналата 2008 година започна да призовава света да инвестира. Ето че финансовият нюх на милиардерът (спечелил от не една кризи) и неговите мениджъри, са сметнали, че именно в България могат да спечелят. Моите лични очаквания са, че след него можем да очакваме още инвеститори и може би приказката ще се окаже реалност. Финансовите потоци в света не са изчезнали в кризата, а просто са се свили. А защо да не се насочат към България?

Коментари

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…