Пропускане към основното съдържание

Корупцията в България стана законна на първо четене


Парламентът днес узакони на първо четене предлаганите промени в закона за конфликт на интереси. Вече съвсем легално хората от висшите етажи на властта могат да източват пари от паправо от джоба на българина и всички жители в ЕС. Това стана най-нагло пред очите на цялото общество. Ако не искате да стоите и да наблюдавате безучастно как се подиграват политиците с нас, можете да се присъедините към поетата инициатива в социалната мрежа

Facebook – http://apps.facebook.com/causes/233115


Според предлаганите поправки в закона за конфликт на интереси:

- Дава се правото на хора от висшите етажи на властта да източват парите на данъкоплатеца към свързани с тях фирми;

- Стеснява се и обхватът на т.нар. свързани лица;

- Отпада текстът от декларациите за конфликт на интереси, в който изрично се посочва, че за неверни данни се носи Наказателна отговорност.

Чуй интервюто на Олимпи Кътев по темата

Коментари

 1. taka 6te e dokato, ne se promeni robskoto mislene na bylgarina, nasadeno ni sled 5 vekovno robstvo. nie vse o6te si mislim 4e niakoi drug 6te ni re6i problemite.vyv sy6toto vreme po visokite etagi na6ite mili politici si pylniat djobovete ot parite na danykoplateca.4estito bylgari. tezi v parlamenta si gi izbrahme nie ne niakoi drug.

  ОтговорИзтриване
 2. Всичко е по план.Няма да се плашите.

  ОтговорИзтриване
 3. да,правси..всичко си върви по плана,скоро,и последния съюз,ще бъде в историята...

  ОтговорИзтриване
 4. Да,всичко е по план.
  1. Ще ни изритат от ЕС, за да не крадем.
  2. Ще станем десен ташак на другаря Путин и ще му помагаме в далаверите с руски газ за ЕС.
  3. А може да върнем и Румелията на Туркия, стига давърви далаверата.

  ОтговорИзтриване
 5. Какво има да се чудим на нашите политици?! Все пак живеем в България - раят на крадците!

  ОтговорИзтриване
 6. Да Народе !
  Парламента-менте, се хвали с много на брой приети закони. Проверете колко от тях са нови и колко от тях Закони за промяна на Закон.Едва влязал в сила Закон за изменеие, се променя с нов такъв, по няколко пъти, дори в една годи- на. Примери?-Колкото искате: Закона за земите,ЗУТ, Закона за движение по пътищата и т.н. и т.н. Потрябва на някой властник да оза-кони намеренията си и ето решението - "Закон за промяна на Закона за...".
  Казвате, че ние сме си ги избрали. И това е вярно, но кой им е дал право, след като сме ги избрали,разчитайки на предизборните им програми и обещания, да се прегрупират и подме-нят вота ни?
  Ами съдебната власт? Задръстиха Стрсбург- ския съд с дела против Държавата, т.е. Народа против Народа.
  Предлагам да не се поддавме повече на наглото им поведение-закон за финансиране на партиите, изборни закони и други щуротии.
  Защо ни е парламент, произвеждащ некачествени закони, все в ущърб и за сметка на вота ни?. Крайно време е да си отвоюваме правата, но как?
  Позволявам си моето виждане:
  Да гласуваме само ако, всеки кандидат-коа-лиция, партия или "независим", без скъпата(пак за наша сметка)агитация,чрез срещи-събрания, билбордове и други трикове прокламира в медиите, че:
  1.Под клетва ще спазва десетте Божии заповеди.
  2. При несъгласие на кандидат от листа на коалиция или партия, със становищата на парламентарната група, ще гласува "против", а при натрупали се такива, няма да преминава към друга група или незвисим и ще напусне парла - мента.
  3. Ще осигури приемането на Закон,с кой-то, при присъда срещу държавата, последиците - морални и матерални, ще са персонално за лице-то, причинило такава присъда.
  4. При неспазване на клетвата му,Бог да го съди!
  Ще се радвам, ако някоя от лесно достъп-ните медии или публично известна родолюбива личност поеме инициативата за обществено обсъж-дане на виждането ми,знак за зачитане на човешките и дадените ни от Коституцията права.
  Благодаря за търпението да прочетете спо-деленото от мен.
  Не съм анонимен. Пенсионер на 73 г. съм с адрес :stdimit@abv.bg

  ОтговорИзтриване
 7. Тия народни избраници са всички за затвора. Цялото НС да стане затвор. Всички си имат заводи, хотели, и какво ли не. И от къде от депутатската заплата ли? Не от рушвети и комисионни. Милен Велчев цар на морето - хотели канари. Мариана Костадинова - владее цяло търново. И пак с весели душици и медени гласчета ще ни лъжат предизборно! Стига вече! Не им вярвайте и НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ!!!!!!!!!

  ОтговорИзтриване
 8. защо се гневите толкова , не разбирам!
  Да не би някой от вас да е очаквал български политик да направи нещо за него?
  Да не би някой от вас да е видял жив честен билгарски политик?
  Да не би някой от вас да мисли,че трябва да се гласува за някого, защото това е демокрацията?
  АКО ИМА ТАКЪВ, НЕКА КАЖЕ НЕ НА НАРКОТИЦИТЕ!!!

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…