Пропускане към основното съдържание

Една жена над закона


От събота ТВ7 вече започна да се излъча ефирно в София. Това стана след като по доста неясен начин се сдоби с честотата на Би Би Ти. Управляваната от Ирена Кръстева телевизия е в центъра на скандала с цифровизацията на българския ефир. Преди няколко години Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) спря конкурсите за аналогови честоти с обяснението, че трябва да се пристъпи към цифровизация на ефира и да се спазят европейските разпоредби. До тук добре. В края на миналата година обаче (според ЕС през 2012г трябва всички страни да имат цифровизиран ефир) изведнъж се появи конкурс за аналогови честити, а изискванията към кандидатите са меко казано странни и явно написани за правилните хора. Коментарът през миналата седмица на това бе "Явно е, че името на победителят в конкурса започва с ТВ и завършва на 7".

Каква е голямата награда?

Всяка телевизия имаща национално покритие след цифровизацията получава гарантирана чистота на някой от Мултиплексите. Ето защо много анализатори определиха случващото се като опит за разчистване на място на пазара за нов играч, а именно ТВ7.

Ирена Кръстева е много добре известна на обществото с близостта си до властта и в частност до ДПС. Синът й най-случайно се озова на поста заместник министър. Още по съмнителното е, че именно представителите на ДПС инициираха обявяването на нов конкурс за аналогови честоти.

Ирена Кръстева си беше харесала и сградите на Националната агенция по приходите (НАП) в центъра на София. Както сами можете да си предствите (все пак живеем в България) с цялата си наглост тя поиска да си ги вземе по принципа на прословутите заменки като на НАП щеше да бъде довършена сградата на бул. "Цариградско Шосе". По чудо на съдбата това не се случи, но само за сега. Аз лично прогнозирам, че до края на годината въпросната "бизнес дама" ще си ги вземе.

Нека се върнем там, от където започнахме.

Ако все още има някой, който не е на мнение, че всичко в България е един сложен низ от интереси на определени хора ето и как точно ТВ7 изведнъж се сдоби с честотата на Би Би Ти: Фирмата, която държи лиценза за честота - "ЛГ Консулт", е собственост на ЗОПАЛ С.А. - Люксембург, а един от управителите й е Огнян Димов - генералният директор на ТВ2. Официален консултант на собствениците на ТВ2 в България - СМЕ, е Красимир Гергов. Той е консултант и на Би Би Ти, за която в момента се водят преговори за продажба.

Коментари

  1. Е, взе ги и тях. Лошото се разпространява май по-бързо от очакваното..

    ОтговорИзтриване
  2. Цъ, не е успяла още. Запънали са се. Ама си мисля, че ще ги щурмува и 3-ти път преди изборите.

    "Всеки ден ще е така до победата"

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…