Пропускане към основното съдържание

Всички са равни пред закона, но някои са по-равни от останалите


Това явно е девизът на бившата шефка на тотото Ирена Кръстева. Преди няколко месеца близката до властта и в частност до ДПС, госпожа си хареса сградите на Националната агенция за приходите (НАП) в центъра на София. След като опозицията успя да отбие неизгодната за държавата сделка, която беше предложена, г-жа Кръстева показа, че когато иска нещо ще си го вземе не зависимо по законен и не законен начин.

Вчера стана ясно, че Кръстева няма намерение да се откаже докато не си вземе сградите на НАП и щурмува отново исканите си сгради. Защо? Ами защото може. Когато имаш зад гърба си полически чадър от конкретна управляваща партия (ДПС) можеш всичко в България. Можеш да направиш сина си зам. министър, можеш да нарушиш закона за цифровизацията (няма значение, че той е изискване от ЕС и ще пострада държавата), можеш да си вземеш всяка сграда, която е държавна. След скандалните заменки на туристически имоти за жълти стотинки те бяха прекратени. Или само така си мислим ние. Те явно еволюираха в друга държавна собственост. Всички си мислим, че не е останало вече какво да се граби в България, но ето че грешим.

За да даде на Ирена Кръстева, това което смята тя самата, че й се полага правителството трябва да одобри създаването на смесено дружество с ИПК "Родина", а акционерното участие ще бъде 50 на 50. НАП ще апортира сградите си на бул. "Дондуков", ул. "Аксаков" 22, ул "6 Септември" и недовършената кула на бул. "Цариградско шосе". В замяна ИПК "Родина" също ще направят апорт на своята печатница, която е долепена до кулата, а за изравняване на участието на двете страни в уставния капитал, частното дружество ще доплати разликата.

Идеята е кулата и печатницата да бъдат разрушени и на тяхно място да се построят две нови сгради. След завършването им едната ще остане собственост на НАП, а другата заедно с постройките в центъра на София ще се придобият от ИПК "Родина". Смесеното дружество ще бъде ликвидирано след приключването на строителството, което трябва да отнеме най много 4 години и готово. Чиста работа.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…