БСП си признаха: На първо място бранят интересите на партията

В статия във в. Труд относно промените в изборното законодателство четем следния текст: "В червените редици има разнобой по отношение на изборните промени, правени в последния миг. Грешен анализ на БСП, че може да спечелят изборите, подвел червените шефове да предложат двойно вдигане на изборния праг за коалиции, каза пред “Труд” социологът и член на НС на БСП Юрий Асланов."

След всяка скандална промяна в законодателството на страната от тружениците на БСП в парламента се чуваше: "Правим го, защото така иска народът". Явно обаче май без да искат червените си признаха, че не го правят, защото го иска народа, а защото го иска "анализът на БСП, че може да спечелят изборите". Всички скандални промени на закона за конфликт на интереси, подарените на Ирена Кръстева (чиито медии с фанфари тръбят за успехите на управляващите и остро изразяват неприязън към всеки, който не е съгласен с наглите действия на Кръстева и властта) сгради на НАП, отказаната регистрация на СДС, неконституционните промени в закона за изборите (в последния възможен момент, за да няма време някой дори и да си помисли да им противоречи), всичко това вече е ясно, че е просто част от плана на БСП да си осигури служебната победа на изборите.

Парадоксалното цитата по-горе е, че всъщност анализа не е грешен, а е много правилен. Именно така БСП ще спечели служебно, но направено по този нагъл начин ще доведе до недоволството на гражданите преди изборите, а правило номер едно в управлянието на политиците ни е да няма недоволни преди изборите. Ето за това в момента се правят безсмислените харчения на пари на данъкоплатците. (В прочем по подобен начин протекоха и изборите в Унгария и Румъния и тези действия на управляващите политически сили там, вкараха двете страни в тежка рецесия)

Утре предстоят да бъдат гласувани промените в изборното законодателство, на които президентът наложи вето. Всеки един може да изрази своето несъгласие с тези политически и подмолни ходове като се присъедини към каузата срещу промените. Нека да припомним на партиите, че те са във властта, за да изпълняват нашите интереси, а не техните собствени.