Пропускане към основното съдържание

БСП си признаха: На първо място бранят интересите на партията

В статия във в. Труд относно промените в изборното законодателство четем следния текст: "В червените редици има разнобой по отношение на изборните промени, правени в последния миг. Грешен анализ на БСП, че може да спечелят изборите, подвел червените шефове да предложат двойно вдигане на изборния праг за коалиции, каза пред “Труд” социологът и член на НС на БСП Юрий Асланов."

След всяка скандална промяна в законодателството на страната от тружениците на БСП в парламента се чуваше: "Правим го, защото така иска народът". Явно обаче май без да искат червените си признаха, че не го правят, защото го иска народа, а защото го иска "анализът на БСП, че може да спечелят изборите". Всички скандални промени на закона за конфликт на интереси, подарените на Ирена Кръстева (чиито медии с фанфари тръбят за успехите на управляващите и остро изразяват неприязън към всеки, който не е съгласен с наглите действия на Кръстева и властта) сгради на НАП, отказаната регистрация на СДС, неконституционните промени в закона за изборите (в последния възможен момент, за да няма време някой дори и да си помисли да им противоречи), всичко това вече е ясно, че е просто част от плана на БСП да си осигури служебната победа на изборите.

Парадоксалното цитата по-горе е, че всъщност анализа не е грешен, а е много правилен. Именно така БСП ще спечели служебно, но направено по този нагъл начин ще доведе до недоволството на гражданите преди изборите, а правило номер едно в управлянието на политиците ни е да няма недоволни преди изборите. Ето за това в момента се правят безсмислените харчения на пари на данъкоплатците. (В прочем по подобен начин протекоха и изборите в Унгария и Румъния и тези действия на управляващите политически сили там, вкараха двете страни в тежка рецесия)

Утре предстоят да бъдат гласувани промените в изборното законодателство, на които президентът наложи вето. Всеки един може да изрази своето несъгласие с тези политически и подмолни ходове като се присъедини към каузата срещу промените. Нека да припомним на партиите, че те са във властта, за да изпълняват нашите интереси, а не техните собствени.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…