Пропускане към основното съдържание

Как да се противопоставим на погазването на конституцията от БСП и ДПС

Един не традиционен начин да изразиш простест, недоволство или подкрепа е интернет. Значимостта на социалните мрежи в интернет нараства с всеки изминал ден. Те дават трибуна на всеки човек (независимо от неговия статус или принадлежност) да каже това, което мисли свободно и да изрази собствената си позиция. Малко преди скандалните промени в закона за изборите да станат факт във Фейсбук бе стартирана протестна кауза срещу скандалното поведение на управляващата коалиция стремящо се да осигури служебна победа на изборите за БСП и ДПС.
Предимството на този тип протест е, че той може да обедини повече хора споделящи същите възгледи. За интернет няма значение в коя точка на света сте, както и за това какво мислите.

Коментари

 1. Баце, да ме светнеш, кой член от конституцията е погазен, че не мога да се ориентирам нещо...

  ОтговорИзтриване
 2. Баце тоя на който си седнал...

  ОтговорИзтриване
 3. Чл. 11 ан. (3) Партиите съдействуват за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите.

  Вдигане на изборната бариера последните седмици преди изборите на 8% не мисля, че отговаря на този текст, защото не дава възможност за релно равнопоставени избори. От тази промяна се възползват единствено вече наложилите се партии и не дават реална възможност за нови лица в политиката.

  ОтговорИзтриване
 4. А с новините на турски в ДЪРЖАВНАТА БНТ не нарушиха ли конституцията? Въпроса е риторичен

  ОтговорИзтриване
 5. Не ми пука коя паритя ще е на власт. Вече 20 години никоя от тях , не променя нищо. Аз бих вдигнал процента и на 50% !!! Ако народът иска да качи някой на власт , да излезе и да гласува -да му даде 50% , 60% ... Писна ми от измислени партии и коалициики , за които основното е как да се доберат до властта , за да могат безнаказано да крадат. Дали са 4% или 8% няма никакво значение - ако народа реши , че дадена партия ще си изпълни обещанията, то тя ще влезе в Парламента и с при 4% и при 8% и при 88% !!!

  ОтговорИзтриване
 6. Има приятелю. Виж какво се получава така. поред последните социологически проучвания, коалицията на СДС и ДСБ може да срещне големи трудности за влизане в парламента, тъй като печели гласовете на около 8% от избирателите. С появата на политическата сцена на АТАКА и РЗС, ГЕРБ може да не успее да спечели необходимите гласове за сформиране на самостоятелно правителство и ще трябва да се коалира. Ако ДСБ и СДС не успеят да влязат в парламента ГЕРБ остава без алтернатива за коалиция и създаване на дясноцентристко правителство. Скандалното вдигане на изборната бариера може да смаже дясната коалиция на ДСБ и СДС на изборите, защото много от привържениците им могат да изберат сигурността и да гласуват за ГЕРБ, защото те са с най-реални шансове да влязат в парламента. Така можем да видим и отлив на гласове от десните и коалицията да не успее да прескочи прага от 8%. Втората партия, на която социологическите проучвания отреждат най-голямо доверие сред избирателите е БСП. В тази ситуация тя ще може да избира коалиция с ДПС или АТАКА и РЗС за създаване на ново правителство. С други думи промяна в управлението на страната след изборите е много възможно и да не видим.
  -------------------------------------
  Новините на турски са друга тема, която няма нищо общо със случващото се в момвнта. Ако искате бихме могли да дискутираме тази тема с Вас през Скайп или тук. Аз лично бих желал да е тук, за да могат повече граждани да споделят своето лично мнение по въпроса.

  ОтговорИзтриване
 7. Когато видя, че виновниците за разграбването на държавата наречено преход, за геноцида над българския народ са изправени пред съд и справедливо осъдени, ще кажа че България е нормална държава

  ОтговорИзтриване
 8. Да направим национален протест пред парламента. Нека управляващите и целия свят да чуе, че не искаме комунисти, турци и престъпници да ни управляват. Ако не им сритаме задниците, те сами няма да си тръгнат, а ще продължават да крадат, лъжат и да ни управляват "демократично". Ненавиждам мазните им нагли усмивчици, когато ни обясняват колко сме добре, колко много са направили за страната и за всички нас, колко сме щастливи и проспериращи ...и т.н.Тези нагли муцуни ги гледаме вече много години.За да лапат пари взаимно си ближат задниците. И десните са виновни за всичко, особено Иван Костов. Да, ама не-казваше един журналист. Жалко, че няма повече държавници и политици като Костов и екипа му. В ДСБ има изключително умни и интелегентни хора, от които управляващите се страхуват. Има защо!!!!Затова се зъбят и лаят и си гласуват удобни закони, които да им осигурят служебна победа на изборите. Не пускат кокала. Менят си козината, но не и нрава. Комунисти! Ченгета! Аман от вас!!!! Писна ни!!!!

  ОтговорИзтриване
 9. Бе то ,че ни писна,писна ни ама сме си беднички за тая демокрация дето я искаме.Демокрация се прави с икономика,парички ни трябват.То колко произвеждаме,та да сме си подсигурили гърба.Докато полето пустее,демокрацията линее.

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…