Пропускане към основното съдържание

Новият сезон на ВИП Брадър започва на 5 юлиПоводът за статията бе следното заглавие в новинарския интернет сайт Дир.бг: ''След като се разбра, че Вежди Рашидов, Митко Пайнера и Дим Дуков най-вероятно ще бъдат кандидат-депутати на ГЕРБ на изборите за НС, а братът на президента Петър Стоянов - Емил Стоянов, беше включен в листата им за евровота, е много възможнодори Христо Стоичков да бъде издигнат от партията.''

41-то народно събрание, дава сериозни заявки да се превърне в най-успешната, до този момент, продукция на телевизионното шоу ВИП Брадър. Приликите между парламента и популярното риалити са не една и две.

В парламента, както в ТВ шоуто влизат звезди. Даже, както се вижда от цитираното по-горе заглавие, спокойно можем да кажем, че в парламента влизат много по-големи звезди от тези, които зрителите видяха в предходните сезони на риалитито.

За актьорските качества, на двамата кандидати за стола на Биг Брадър - Бойко Борисов и Сергей Станишев, не може да се спомене нищо отрицателно. Напротив - със сигурност много от звездите на родната театрална сцена им завиждат за таланта.

Всичко в къщата/парламента се случва на живо пред очите на зрителите/народа. Само с малката особеност, че така нареченият лайф не е в понеделник, а в петък.

Също така, всеки от брадърите/депутатите получава хонорар за пребиваването си в къщата/парламента (но всички отричат публично за това). Особеността обаче е, че стойностите на хонорарите не са определени предварително, а всеки сам си го изработва и го трупа по време на целия си престой/мандат.

Докато са в къщата/парламента, с брадърите/депутатите се държат като с истински ВИП звезди: посещават отбрани коктейли, ползват служебни автомобили с шофьори и т.н.

През определен период от време, зрителите/народът номинират някого за изгонване от къщата/парламента, защото им е писнало да го гледат, а брадърите /депутатите изпълняват различни мисии, за да го спасят. (В това отношение не е точно като с оригиналното шоу, но все пак трябва да има и различия, за да не ни съдя за авторски те права.)

Със сигурност обаче, най-голямата прилика между Народното събрание и шоуто ВИП Брадър е, че всички брадъри/депутати влизат в къщата/парламента като звезди и напускат като обикновени хора.

Преди месец Александър Божков беше написал статия озаглавена „Нико - президент, Магърдич - премиер!” и май всичко е просто въпрос на време. Едно е сигурно обаче, шоуто е гарантирано.

От 5 юли само по БНТ. Не го пропускайте!

Коментари

  1. Да кажеш за Станишев, че има някакъв театрален талант, на който и да му се завижда е доста голяма изцепка

    ОтговорИзтриване
  2. Най-лошото на цялата драма е, че във споменатото предаване, ако някоя "звезда" ти е по сърце можеш да гласуваш против нея и евентуално, ако и други мислят като тебе тя да си замине. От параламента обаче никой не излиза, независимо колко хора и колко пъти се гласува против тях. А още по-голямата драма е, че ще е така още 4 години.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…