Пропускане към основното съдържание

Мръсната предизборна игра започна преждевременно

По време на предизборните кампании, на всички парламентарни избори в България, избирателите стават свидетели на какви ли не агитационни кампании. Общото между тях може би си остава, че те не са насочени към спечелване на доверието на избирателите, а към създаване на недоверие към опонентите. Оръжията в предизборните кампании вече не са идеите за промяна и развитите на страната. Не се дават отговори на въпросите, които всеки гражданин на България си задава. Предстоящите избори за правителство се очертава да бъдат връхна точка в тази нечиста битка. Ако само до преди няколко години за манипулация на общественото мнение се използваха досиета и се ровеше старателно кой е бил агент на бившата Държавна сигурност, то сега тези похвати вече са изгубили действието си.

Определяната от последните социологически изследвания за победител в изборите ГЕРБ, вече е под прицела на опонентите си. Само преди броени дни неформалният лидер на партията Бойко Борисов, бе забъркан в скандал с нарко барона Сретен Йоцич. На доста странен запис се чуват думите "Бойко, взе парите". Но кой Бойко и за какви пари става въпрос никой не знае. Политическите опоненти на Бойко Борисов, веднага побързаха да му препишат участие в чадър над нарко босове.

От скоро в популярният уеб сайт You Tube започна да тече и платена кампания срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. Кампанията е спонсорирана от така наречената независима партия Нова Зора, която нищо чудно и да се окаже свързана с приближени лица до опоненитете от БСП и ДПС. Ето един от клиповите, които се разпространява от нея:С какво този клип ни показва, че конкретната партия заслужава гласа ни? - С нищо. Къде са идеите? - Няма такива. Явно и тези избори ще бъдат едно голямо безморално надплюване включващо целия арсенал от позволени и непозволени средства. Явно политическите сили не искат да положат усилия народът да гласува за тях, а срещу другите. Едно е сигурно, отново няма да видим едни нормални, честни и "европейски" избори.

Коментари

  1. Анонимен2 май 2009 г., 12:51

    Голям страх ги тресе всички заради ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  2. С право се страхуват, като знаят какви са ги вършили...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…