Мръсната предизборна игра започна преждевременно

По време на предизборните кампании, на всички парламентарни избори в България, избирателите стават свидетели на какви ли не агитационни кампании. Общото между тях може би си остава, че те не са насочени към спечелване на доверието на избирателите, а към създаване на недоверие към опонентите. Оръжията в предизборните кампании вече не са идеите за промяна и развитите на страната. Не се дават отговори на въпросите, които всеки гражданин на България си задава. Предстоящите избори за правителство се очертава да бъдат връхна точка в тази нечиста битка. Ако само до преди няколко години за манипулация на общественото мнение се използваха досиета и се ровеше старателно кой е бил агент на бившата Държавна сигурност, то сега тези похвати вече са изгубили действието си.

Определяната от последните социологически изследвания за победител в изборите ГЕРБ, вече е под прицела на опонентите си. Само преди броени дни неформалният лидер на партията Бойко Борисов, бе забъркан в скандал с нарко барона Сретен Йоцич. На доста странен запис се чуват думите "Бойко, взе парите". Но кой Бойко и за какви пари става въпрос никой не знае. Политическите опоненти на Бойко Борисов, веднага побързаха да му препишат участие в чадър над нарко босове.

От скоро в популярният уеб сайт You Tube започна да тече и платена кампания срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. Кампанията е спонсорирана от така наречената независима партия Нова Зора, която нищо чудно и да се окаже свързана с приближени лица до опоненитете от БСП и ДПС. Ето един от клиповите, които се разпространява от нея:С какво този клип ни показва, че конкретната партия заслужава гласа ни? - С нищо. Къде са идеите? - Няма такива. Явно и тези избори ще бъдат едно голямо безморално надплюване включващо целия арсенал от позволени и непозволени средства. Явно политическите сили не искат да положат усилия народът да гласува за тях, а срещу другите. Едно е сигурно, отново няма да видим едни нормални, честни и "европейски" избори.