Пропускане към основното съдържание

Протокол на Комисията, назначена със заповед на ректора за вътрешна проверка по случая с гл.ас. Петкан Илиев

Ако си направите труда да прочетете целя протокол ще стигнете до заключението на самата комисия, цитирам:

От така извършената цялостна проверка на трудовата дейност на гл.ас. Петкан Илиев и на студентския статус на посочените от МВР 10 студенти на УНСС, Комисията не констатира факти или допуснати нарушения на законовата и вътрешноуниверситетската нормативна уредба, говорещи за осъществявана корупционна дейност. Но в същото време комисията счита, че тази проверка не е достатъчна, за да се установи дали има и други участници в схемата.

Като се има пред вид, че Комисията не разполага с механизми, права и възможности за друг вид проверки, тя не е в състояние да даде отговор на основния въпрос:

• Сам ли е действал гл.ас. Петкан Илиев или има организирана схема с други участници в УНСС за реализация на корупционната схема, за която съобщиха представители на МВР?

Комисията счита, че отговор на този въпрос могат да дадат единствено предприетите действия от страна на МВР и прокуратурата, на които ще бъде оказано пълно съдействие от университетските власти за установяване на истината.

Всъщност какво излиза, според комисията на УНСС няма данни за корупционна дейност, а веднага след това се казва дефакто, че Петка Илиев е реализирал корупционна схема (като пише, че нейната работа не е достатъчна, за да бъдат разкрити други участници). С други думи, хем не открива доказателства, хем го признава за виновен. Това не оставя ли у Вас лек привкус на предварително разпоредена оценка на комисията, която тя просто трябва да донагласи?

Ако трябва да сме точни, ректорът Борислав Борисов призна преподавателя си за виновен още преди да назначи самата комисия. Странно какво ли кара ректорът да бърза толкова да принесе „жертвено агне” и да приключи случая?

Пълен текст на протокола от работата на комисията

Коментари

 1. Как ще го признаят за виновен като това е редовна практика и всички я упражняват. Нали после ще има сърдити и взаимно ще си изкарат кирливите ризи. В УНСС бизнеса е в самия университет.

  ОтговорИзтриване
 2. Написах дълъг коментар към предишния ти пост, но нещо не можах да го публикувам (не е за сефте в твоя блог, не знам защо така става). Но тия дни ще подхвана темата и в моя блог, обещавам. Заслужава си. Още повече, че съм писала за аналогични случаи в Югозападен университет.

  Продължавай в същия дух, поздравления!

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря. Не знам защо се получава така с коментарите, на мен веднъж ми даде някаква грешка без причина, че го класифицира системата им като спам и го проверяваха. Може заради това нещо да се е бъгнало. Публикувай си го като два последователни коментара :)

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…