Земетресение от смях

„Земетресение беше усетено в Североизточна България около 10.55 днес. Магнитудът е 4.7, а епицентърът е в Черно море, съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център. Епицентърът на труса е бил на 63 км източно от Варна и на 2 км дълбочина. Точният час, в който той е регистриран, е 10.49, сочат данни на центъра.”
Източник: в. Дневник

За да онагледи тази информация Европейският средиземноморски сеизмологичен център (, който се намира във Франция) използва следната карта.

Източник: emsc-csem

Погледнете обаче по-внимателно в нея. Очевадно е, че до работещите в този център вече 20 години не е достигнала информацията, че след 1990 година град Толбухин се преименува на град Добрич. Има обаче и нещо още по – интересно. Забележете, че според техните данни в град Варна часът е 10:49, а в градовете Каварна и Шабла е 09:49 ч. С други думи, явно тези градове се намират в различни часови зони.

Колкото и да се възмущаваме на тези неточности възникват въпросите, какво точно знаят чужденците (и по точно французите) за България и трябвали всеки път нещо да се случи, за да разберем, че май никой не следи за това каква представа се е изградила навън за страната ни.