19 февруари 2010 г.

Въпрос на гледна точка

След като медиите публично изявиха съмненията си за намеса на вътрешни интереси, при сключването на договора между УНСС и застрахователят „Лев Инс”, PR-ът на университета започна да публикува уточнение. Според текста поместен в сайта на университета, „Лев Инс” е избрана на базата на обявена обществена поръчка измежду още 3 кандидата: ЗАД “Булстрад”, “ХДИ” ЗАД, и ЗАД “Армеец”. След отваряне на офертите се достига до следната класация:

на първо място - ЗК “Лев инс” – с договорена годишна застрахователна премия – 8 104,88 лв. (осем хиляди сто и четири лв. и 88 ст.)

на второ място - ЗАД “Армеец” - с договорена годишна застрахователна премия – 16 115,21 лв. (шестнадесет хиляди сто и петнадесет лв. и 21 ст.)

Така, всичко е чисто и прегледно. Само, че има едно доста набиващо се на очи притеснение. Разликата в цените между класираните на първите две места компании е 98,83%. Някой има ли съмнения за дъмпинг в цената?

Първи път, втори път, трети път – продадено.

А какво ли мисли Комисията за защита на конкуренцията?


2 коментара:

  1. И да има дънпинг, каква е злата роля на УНСС във филма. Това си е застрахователна работа! Пък 99% съм сигурен, че ако проверите кой е застрохавтелят на останалите университети и повечето училища ще видите същата работа! Защо пак се намесва нещо конкретно, а не се вижда целият проблем, не се погледне малко по-отгоре?

    ОтговорИзтриване
  2. Георги виж тази статия примерно -http://www.capital.bg/show.php?storyid=861234 Цната тук просто е израз на връзки и интереси. Според мен не си прав. До момента винаги се е гледало отгоре на нещата, корупция, връзки, интереси и т.н. Ректорът винаги се е измъквал от нападките с това, че няма конкретни случаи и всички обвинения са на базата "някой чул нещо". Така се случи и със случая за корупция през лятото :)

    ОтговорИзтриване