Пропускане към основното съдържание

Въпрос на гледна точка

След като медиите публично изявиха съмненията си за намеса на вътрешни интереси, при сключването на договора между УНСС и застрахователят „Лев Инс”, PR-ът на университета започна да публикува уточнение. Според текста поместен в сайта на университета, „Лев Инс” е избрана на базата на обявена обществена поръчка измежду още 3 кандидата: ЗАД “Булстрад”, “ХДИ” ЗАД, и ЗАД “Армеец”. След отваряне на офертите се достига до следната класация:

на първо място - ЗК “Лев инс” – с договорена годишна застрахователна премия – 8 104,88 лв. (осем хиляди сто и четири лв. и 88 ст.)

на второ място - ЗАД “Армеец” - с договорена годишна застрахователна премия – 16 115,21 лв. (шестнадесет хиляди сто и петнадесет лв. и 21 ст.)

Така, всичко е чисто и прегледно. Само, че има едно доста набиващо се на очи притеснение. Разликата в цените между класираните на първите две места компании е 98,83%. Някой има ли съмнения за дъмпинг в цената?

Първи път, втори път, трети път – продадено.

А какво ли мисли Комисията за защита на конкуренцията?

Коментари

  1. И да има дънпинг, каква е злата роля на УНСС във филма. Това си е застрахователна работа! Пък 99% съм сигурен, че ако проверите кой е застрохавтелят на останалите университети и повечето училища ще видите същата работа! Защо пак се намесва нещо конкретно, а не се вижда целият проблем, не се погледне малко по-отгоре?

    ОтговорИзтриване
  2. Георги виж тази статия примерно -http://www.capital.bg/show.php?storyid=861234 Цната тук просто е израз на връзки и интереси. Според мен не си прав. До момента винаги се е гледало отгоре на нещата, корупция, връзки, интереси и т.н. Ректорът винаги се е измъквал от нападките с това, че няма конкретни случаи и всички обвинения са на базата "някой чул нещо". Така се случи и със случая за корупция през лятото :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…