Пропускане към основното съдържание

Фалирали души - чернова


Книгата е смел опит да анализира причините довели до краха на съвременните финансови пазари като същевременно покаже и обясни всички процеси, през които са преминали включилите се в търговията участници. Тя прави един своебразен преглед на всички стъпки и грешки, които често се допускат от правещите първите си стъпки на пазара.

Тази книга не е научна литература или поне не си поставя целта да бъде. Но все пак тя е литература. В нея няма да срещнете сложни финансови, икономически или статистически теории и термини. Целта й е да даде един по-прост, разбираем и в някаква степен по-литературен поглед върху пазара и нас самите като негови съставни единици. Тези от Вас, които са навлезли в дебрите на икономиката по-надълбоко от средно статистическият читател, са се убедили, че простите решения винаги са най-ефективни. Именно от тук изхожда и самият подход на тази книга – да обясни сложния механизъм, чрез който се преразпределят благата на пазарите, с прости думи.

Прочети книгата


Коментари

 1. Анонимен1 май 2011 г., 14:04

  и къде е книгата?

  ОтговорИзтриване
 2. Супер, много ми хареса идеята и стилът на автора.
  Дизайна на корицата е невероятен. Книгата си заслужава. Бих се радвал ако я публикуваме и в нашата категория за безплатни книги.
  Успех.

  ОтговорИзтриване
 3. Може ли книгата на txt или pdf формат, за да си я чета на kindle-a, който си купих с минимална печалба от акции на AMZN?

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…