4 май 2011 г.

Рекета на Blizoo

Денят е 03.05.2011 година. Мислих си, че времето на мутрите и рекета е отминало още преди 15 години, но уви. След като Blizoo влезе в България се зарадвах, защото логото им (нали го помните онова размазано лилаво петно) ме караше да се усмихвам. Не използвам услугите им обаче, защото не потребявам голяма част от продуктите, които предлагат. Много мои познати обаче ги използваха и започнаха масово да се оплакват от ужасното качество, което предлагат, от липсата на услуги, за които си плащат и т.н. Аз пак продължавах тайничко да се усмихвам, защото нямам взаимоотношения с тази фирма, а и от отрицателните мнения за качеството й едва ли някога бих имал. Уви, оказва се, че без да имам отношения с тях, имам обаче парични задължения. Година по-късно вече, същото това лого ме разплаква, защото се оказа, че размазаното петно всъщност представлява … техните потребители.

Оказва се, че ако някога сте били абонат на КейбълТел и Евроком (, които днес са обединени от Blizoo) и сте се отказали от техните услуги, значи сте потенциална жертва на техните рекетьори. Накратко преди 4 години съм би абонат на КейбълТел и съм се отказал от техните услуги. 4 години по-късно новата фирма Blizoo ми заявява, че имам стари задължения и иска да си ги платя. Въпреки, че съм изчистил сметките си и съм прекратил взаимоотношенията си те казват, че не е така и трябва да го удостоверя с документ. Сключвам договор, прекратявам го минават 4 години, дали някой от вас си пази с такава давност документацията? Още повече, че 4 години никой не Ви е потърсил, за да Ви каже, че има проблем. Явно ситуацията, в която служител на фирмата КейбълТел е допуснал грешка или документите Ви са се загубили, не съществува. 4 години по-късно се оказва, че искат от Вас да пазите документации за нещо дребно като … кабелна телевизия. Не е ли също толкова безумно като все едно, да Ви се обадят от Била и да Ви кажат, че 2007 година на 2 май сте купили марков алкохол, който струва 200 лв., но според тях вие, са Ви взели 20 лв. и сега трябва да дойдете да си платите още 180 лв. Въпреки, че знаете, че сте платили пълната сума, се оказва, че явно те могат да си искат пари от вас за каквото се сетите, защото едва ли пазите 4 години касовите си бележки.

Оказва се и, че самата фирма Blizoo изключва автоматично съществуването на възможност, в която грешката да бъде в тяхната система или да се дължи от некомпетентност на техните служители. Вместо да се свърже служител на Blizoo с мен и да ми обясни случая и да потърсим заедно решение на конкретния казус, без мое знание телефонният ми номер е бил предоставен на трета фирма, от която аз научавам за проблема. Сега ще подам жалба, ще чакам разглеждането й (най-вероятно в рамките на 1-2 месеца) през това време обаче ще търпя телефонен тормоз (, а и кой знае още какъв) от другата фирма. Когато накрая се окаже, че листчето с моя прекратен договор видиш ли, изскочи от някой архив, чак тогава тормозът ще престане. Интересно ако Мтел, които се оказа, че бяха надписали сметките си за няколко месеца на голяма част от абонатите си бях им дали адресите и телефоните им първо на фирма за събиране на вземанията, преди да сигурни, че нямат грешка в системата, какво ли щеше да стане?

Blizoo казва: “Тук съм, за да ти помогна да откриеш нов прекрасен свят.”

Аз казвам: „Благодаря, задръжте си го.”

Ето и цялата история

Сряда сутрин. Вън вали проливен дъжд и аз пия първото си кафе за деня в офиса. Мобилният ми телефон звъни.
Тя: Здравейте, Вие ли сте Христо Христов? казва женски глас.
Аз: Да, аз съм.
Тя: Обаждам се от финансова фирма. (не се споменава име) Имате старо задължение към Blizoo, което не сте платили и сте прехвърлен към нас като техен длъжник. Трябва да отидете до някой офис да си го платите.
Аз: Моля, как така имам задължение? Та аз никога през живота си не съм използвал техните услуги. Дори не съм разговарял и с техни служители. Какви са тези задължения?
Тя: Задълженията са в размер на 80 лв. и са за минал период.
Аз: Как така ама има някаква грешка? Как за минал период? От кога е това? Как се е случило?
Тя: Ами не мога да Ви дам такава информация. Трябва да отидете до офис на Blizoo те ще Ви кажат за кога и за какво става въпрос и ще си платите.
Аз: Ама има някаква грешка. Аз не съм техен абонат. Моля, оправете си системата.
Тя: Системата си ни е наред господине. Казвайте сега, ще платите си? - жената стана агресивна.
Аз: Ама какво да плащам. Проблемът не е мой. Аз никога не съм бил абонат на тази фирма. Оправете си грешките моля.
Тя: Значи няма да платите? – тонът се повиши
Аз: Не естествено. Няма какво да плащам
Тя: Ще я видим ние тази работа. – заплашително се закани жената и тресна телефона

Аз останах потресен и мигах недвумояващ какво се е случи. От интернет влязох телефона на Blizoo и се обадих да попитам. Вдигна мъж:

Той: Здравейте г-н Христов
Аз: Здравейте. А, от къде ми знаете името?
Той: Ами то ми се изписва на екрана на Вашия номер. Нали сте Христо Христов
Аз: Ама как така Ви се изписва от къде ми имате и телефона?
Той: Били сте абонат на КейбълТел и сте вкаран в нашата система.

Обяснявам какъв е случая

Той: Да г-не, Вие имате неплатено задължение за ползване на кабелна телевизия от 4 месеца през 2007 г. (да припомним, че днес сме … 2011 г.)
Аз: Не може да бъде. Аз прекратих договора си, тъй като се изнесох от това жилище.
Той: Ами тук в системата пише, че несте. Имате ли документ, с който да го докажете това?
Аз: Ами … не пазя документите. Все пак от тогава са минали вече повече от 4 години.
Той: Съжалявам г-не, но щом нямате документи трябва да си платите. Такъв е редът.
Аз: Ама как така. Аз се издължих и прекратих взаимоотношенията си с КейбълТел още тогава.
Той: Ами в системата ни това не е отбелязано. Щом нямате разписка, която да ни представите, значи имате да плащате. Можете да заповядате в някой наш офис, за да го направите.
Аз: Ама, чакайте сега има някаква грешка във Вашата система. След като явно се е получило объркване защо не съм би потърсен още тогава, за да се изясни случая на място, а ми звъните 4 години по-късно.
Той: Не мога да Ви кажа г-не. Явно КейбълТел не са държали на това. Ние сме нова фирма и държим. Ако има някаква нередност можете да подадете жалба в нашите офиси.
Аз: Ама то и Вие сте тук от 1 година и сега чак ми се обаждате. Естествено, че ще подам жалба, това е безумие.
Той: Не знам г-не, Ваше право е.
Аз: А защо сте дали телефона ми на 3-та фирма и ми се обаждат със заплахи? От къде имате това право.
Той: Защото имате задължения, които не сте платили.
Аз: Ама аз Ви казвам, че има проблем и недоразумение. Моля да ми махнете телефона, за да не ми се обаждат да ме заплашват.
Той: Не мога г-не докато не си платите.
Аз: Ама аз ще подам жалба. Не беше ли редно първо Вие да ми се обадите и да ми кажете за ситуацията, за да изясним случая преди да ми давате телефона на ляво и надясно? Сега докато излезе решението по жалбата, което ще е сигурно след месеци, ще ми звънят да ме заплашват ли.
Той: Съжалявам г-не не мога да Ви помогна, такъв ни е редът.
Аз: Ама как такъв, няма ли закони?
Той: То всичко е съгласувано със закона.

Ще се обърна с жалба към Комисията за защита на потребителите и искрено се надявам, че ще има някаква държавност и ще се преустанови този произволен рекет над потребители. Моля всички, които са преживяли същото да го направят.

Поразрових се в интернет и … вижте какви приятни отзиви чух за Blizoo. Явно тормозът и рекетът не е само срещу мен.

„Имам пуснати три жалби за прекратяване на договора без претенции за неустойки от страна на доставчика. Операторите, които обработват сигналите, твърдят, че такива жалби не са заведени в системата им – няма как да докажа наличието им, при положение че няма входящи номера!?!?!?!”

„Когато вчера си плащах таксата в офиса на Blizoo пред мен имаше едно семейство, което беше подало жалба срещу тях и въз основа на това си разваляше договора, въпреки, че беше сключен съвсем скоро, доколкото разбрах.”

„Оплаквах се на касите им, писах писма от формата за обратна връзка, никаква реакция! Било пакет и трябвало да си го платя, независимо,че не съм гледала по 15 дни. И не съм на никакъв пакет, а само на цифрова!”

Blizoo – не си толкова близУ.


... След това е уловката според която след 12тия задължителен месец договора става безсрочен, т.е. не е както на нормалните интернет провайдъри - не си платил спиат го и толкова. Те продължават да си начисляват ежемесечно таксите.
Готиния момент е, че дори когато решиш да прекратиш отношенията си с тях си принуден да заплатиш и периода на 30 дневното предизвестие! Абсолютен рекет.ТУК МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ И КАК СВЪРШИ ВСИЧКО.

50 коментара:

 1. А, това им е навик от едно време, още когато се казваха Кейбълтел. Пълна порнография в областта на доставка на услуги. Най-обикновена сбирщина, вземаща заплати от таксите на абонатите. Единственият начин да се премахне е масовото отказване на абонати от нея; за съжаление сбиртока, работещ там ще се прелее в другите, нормални фирми.
  Ето ви един случай отпреди 2 години.
  http://thesparrowhunter.blogspot.com/search/label/%D0%BA%D0%B5%D0%B9%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D1%82%D0%B5%D0%BB

  ОтговорИзтриване
 2. Ахам, дали са те на колекторска фирма. Със сигурност са го направили по законния начин (някъде в Общите условия има клауза), така че не можеш да протестираш срещу това, че са ти дали телефона на колектори. За другото не знам...

  Има две-три големи колекторски фирми у нас: Кредитреформ и Еос Матрикс. Разчитат главно на психологически натиск. Както и да е, ето повече за тях:
  http://kadebg.com/2011/01/25/creditreform-eosmatrix-i-vie/

  ОтговорИзтриване
 3. Неспазване на чл.99 от Закона за задълженията и договорите... Имате право да ги съдите!

  1. Фирмата претендираща, че е изкупила задълженито на конкретния потребител, трябва да предостави такъв договор с Близуу на потребителят, където изрично да фигурират имена„ ЕГН, абонатен номер и номер на абонаментен договор.
  2. Потребителят трябва писменно да е уведомен от Близуу, затова че вземането е прехвърлено и на кои лица.
  3. При сключване на абонаментния договор, Близуу е длъжен да уведоми потребителя, за лицата, на които ще предостави личните данни с цел събиране на неизплатени сметки по абонаментни договори.
  4. Задълженията имат три годишна давност.
  Какво трябва да направи потребителят?
  1. Да подаде жалба до Комисията за защита на личните данни, спрямо Близуу заедно с името на фирмата, изискваща задължението.
  2. Да подаде жалба до Районна прокуратура, спрямо Близуу, заедно името на фирмата, изискваща задължението.

  ОтговорИзтриване
 4. @Капаните на Живота, до някъде е така. Според същия закон Чл. 110. С изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок.
  Според закона обаче е трябвало да бъда уведомен, че задължението е прехвърлено от КейбълТел към Близу още, когато новата фирма е закупила старата. Има го и следното, начисляват ти задължения върху, които им се трупа лихва и ти ги изискват в крайния срок, за да може да се вземе повече. От друга страна никой не си пази по 5 години документите по приключени договорни споразумения ако не се е сблъскал с казус като този. Получава се така, че накрая вие трябва да си платите и да нямате законно основание да го оспорвате.

  ОтговорИзтриване
 5. Анонимен4 май 2011 г., 6:35

  В този случай погасителната давност ще е 3 г. (чл. 111 от ЗЗД)Ако са минали 3 години от последната издадена фактура, то задължението се погасява. Могат да заведат дело, но при направено възражение съдът ще го прекрати.

  ОтговорИзтриване
 6. Вижте, има нещо друго, което бяга от фокуса на коментарите: злоупотреба с лични данни. В крайна сметка, когато подписваш договор за доставка на услуга, всичките лични данни - като се почне от телефон и се стигне до ЕГН се предоставят на другата страна само за целите на договора. Да не коментираме абсурдната ситуация да ти искат пари за нещо, което не си ползвал и то с 4 годишна давност - ако се стигне до дело, този абсурд едва ли ще издържи в съда и очевидно от Близуу са наясно с това, затова са се обърнали към фирма за събиране на дългове. Въпросът е, може ли да бъде съдена Кейбълтел за нарушение на Закона за личните данни в случая, и от там - Близуу като неин приемник. Не съм юрист, просто разсъждавам на глас в случая.

  ОтговорИзтриване
 7. @ Ловецът на врабчета, Да прав си. Сега отивам към офиса им да подам жалбата си.

  ОтговорИзтриване
 8. Анонимен4 май 2011 г., 11:16

  мързеше да го чета цялото:)сори.. но доколкото видях че имате неплатено задължение за ползване на кабелна телевизия от 4 месеца през 2007 г. (да припомним, че днес сме … 2011 г.) по Закона за Задълженията и договорите давностния срок за месечни плащания е три години.т.е. НЕ ГИ ПЛАЩАЙ в никакъв случай просто не се занимавай с тях могат единствено да ти пратят съдия изпълнител след време но едва ли (тогава можеш да се позовеш на давноста)преди време така завлекох ВиК с около 2000 лв...което си е голема гордост!!!

  ОтговорИзтриване
 9. Да и на мен ми се случи два пъти подобно нещо с две различни фирми. Първият път по случайност си пазех касовите бележки и се оказа грешка в софтуера, но ми изпилиха нервите, докато се реши. Вторият случай много приличаше на този, който е описан в статията. Обаждаха ми се да ме заплашвад със съд от някаква гръцка фирма с офис в бизнес парк Младост. За нещастие не бях запазил касовите бележки 3 години, но "задълженията" ми след проверка (от моя страна) се оказаха отпаднали по давност.

  ОтговорИзтриване
 10. Най-голямата ви грешка ще е да ползвате каквато и да била услуга на тези неграмотници и нехранимайковци. Вместо да лепят автобуси и гробищарки да вземат да наеман повече кадърни хора, че явно тези сега разбират от интернет, колкото умрялата ми баба.

  ОтговорИзтриване
 11. И така, подадох жалбата си в офиса на Blizoo. Мога с ръка на сърцето да кажа, че цитираните от мен в поста отзиви на клиенти на Blizoo са 1000% истина. Още с влизането си видях как един човек стои пред касата и иска да прекрати всякакви взаимоотношения с тях. Сключил е договор през януари тази година и от 2 седмици няма никакъв интернет, а през останалото време ту е има то е нямал, взимали са му пари за ремонт на рутер, който се оказал, че дори не е техен и на всичко отгоре тъй като договора му е за 6 месеца искаха да си плати и останалите месеци, защото не можели току така да му го прекратят.
  Друг човек се оказа, че е платил за април месец, но не са му издали касова бележка поради "техническа невъзможност" в конкретния момент. Служителя, който го е обслужил в същия офис е преди месец е уволнен. Човека носеше със себе си и договора, който е сключил миналия месец, тъй като му е било казано, че така ще удостовери плащането без касова бележка. Такова плаще в системата обаче не е отчитано и му искаха да плати отново.
  Това са 2-ма от общо 4 клиента, които бяха обслужени за 30-те мин. прекарани от мен в офиса им.

  ОтговорИзтриване
 12. Май единственото, което можем да направим, е да палим свещ тия час по-скоро да изчезнат от пазара

  ОтговорИзтриване
 13. Анонимен6 май 2011 г., 3:18

  От самото подписване на новия договор имам непрекъснати проблеми с Blizoo:
  1) проблеми с интернета, които не оправиха дълго време след като подадох сигнала. Изпращаха ми телефонни техници за този проблем, които разбира се не можеха да го оправят и така до многократни посещения в офисите им;
  2) начисляване на разговори на телефонната ми сметка при условие, че телефонът в този период дори не е бил свързан към модема (стои в шкафа, т.като не го ползвам) ;
  3) наложи се да си изключа изходящите разговори и да се откажа от услуга, за която плащам, за да няма повече злоупотреби. Поради некомпетентност обаче тяхната служителка не ми каза, че трябва да подам писмено искане за спиране на изходящите повиквания като ме увери, че ги е спряла, но злоупотребата продължи и следващите два месеца;
  4) след 3 месеца ходене по мъките ми върнаха парите. Бях се примирил, но спря интернетът. Оправиха го след 4-5 посещения на различни техни офиси, 12 дни след подаване на първия сигнал, нарушавайки чл. 16.2, и чл. 16.11 от Общите им условия. Подадох нова жалба с искане да ми върнат парите за периода, в който не ми доставяха услугата като отново поисках да прекратя договора си;
  5) не ми отговориха на въпроса за интернета, но обясняват доста подробно, че нямам никакви права да се откажа без да си платя неустойки (независимо от това колко лоша услуга предлагат) ;
  6) когато имам проблем, се налага да обикалям офисите им докато намеря служител, който да знае как да входира жалба, да изключи изходящите повиквания или да подаде сигнал за прекъснал интернет. Служителите им и особено тези в Халите са изключително некомпетентни и недоброжелателни (като научих при плащане на сметката си там за начислените ми 9 лв. за телефон, поисках разбира се разпечатка да ми пуснат, а те ми казаха да си ги видя в къщи…).
  7) нарушиха още едно свое задължение като на първата ми жалба отговориха 45 дни след подаването й, а не до 30;
  Всичко това ми причинява неудобства и ме оставя крайно недоволен от “услугите”, които “доставят” и с нетърпение чакам момента да се махна от тези НАГЛИ МОШЕНИЦИ. Надявам се моят опит с тях да послужи като обица на ухото за тези, чудещи се кой оператор да изберат.

  ОтговорИзтриване
 14. Имам абсолютно същият проблем, обадиха ми се преди около месец, за да ми кажат, че имам сметка около 115лв. (не си спомням точната сума, нещо подобно беше). Засега не съм ходил в техен офис и не знам дали ще го направя. На мен договора ми беше с ЕСТНЕТ.

  ОтговорИзтриване
 15. Анонимен8 май 2011 г., 6:35

  Като ти звъннат първия път казваш: Нямам задължения и няма да платя нищо. Можете да го духате. Ако искате заведете дело и докажете, че съм ползвал услугата за която искате да платя. Аз мога да докажа че не съм. Довиждане и лек ден. Ако имате искания - ако обичате се обърнете към съда.
  При второ позвъняване: абе ей, курво миризлива смотана, колко пъти да ти кажа да не ми звъниш. Следващия път като ми звъннеш ще те намеря и ще ти прережа гърлото. Приемай го като лична заплаха. Не ти разрешавам да ми званиш. Ясно ли е путко смотана. Да ти еба и лайняните мушенници да ти еба.
  И затваряш.
  На третото позвъняване казваш: Прдеди началото на разговора искам да ви информирам, че в момента разговора се записва. Подал съм жалба за телефонен тормоз срещу вас и всичко което кажете в този разговор ще бъде предоставено в съда като доказателство по делото което съм завел. Не желая да разговарям с вас и не желая да ме безспокоите. Не ви дължа никакви пари и ако смятате различно заведете дело. Категорично отказвам да ви дам каквито и дае пари под каквато и дае форма. Нещо да не бях ясен?

  Не вярвам да ти звъннат 4-ти път. Те си търсят балами дето да им платят. Това е чисто и просто група за измама независимо, че се прави от голяма корпорация. Ако се вържеш - вържеш. Пускай ги по надолнището пък те да доказват как да им платиш нещо което не си ползвал.

  ОтговорИзтриване
 16. Освен в офиса им, мисля да подам жалби в Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на личните данни и да публикувам становищата им. Ще направя нещата публични и да видим дали законът ще се спази или ще облагодетелства частните интереси.

  ОтговорИзтриване
 17. Анонимен2 юни 2011 г., 2:30

  Привет!
  Току-що (вече за втори път!) и аз имах точно същото обаждане от женски глас, който не се представя, а само казва че се обажда от финансова къща. Била съм дължала 500 лева?! И това при положение, че аз редовно си плащам месечната такса от 23 лв. Преди бях към Евроком, сега като чета написаното от теб, нещата ми се случиха 1:1 само с тази разлика, че аз все още съм техен абонат и всеки месец редовно си плащам таксата от 23 лв. за кабелна и интeрнет. Това си е жив телефонен ТЕРОР и ЗЛОУПОТРЕБА С ЛИЧНИ ДАННИ! Ще пиша Жалба до Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на личните данни, както и мисля да се свържа с Господари на ефира! Егати наглостта! Да си изряден платец и изобщо и в същото време някакви си рекетьори да те тормозят вече за втори път!!! Ще прибегна до съветите на Анонимен, дадени тук как да процедирам при всяко обаждане...

  ОтговорИзтриване
 18. Здравейте, решението е благополучно, но ще трябва малко да се занимавате. Това което направих аз бе да подам жалба в клон на Близуу, вчера точно получих отговор по нея от фирма Близу, че са направили справка на база, на която задължението ми е анулирано. Така, че подайте жалба. По принцип пише, че отговорът е в рамките на 30 дни, но моят дойде две седмици след изтичането на този срок.

  Аз също така подадох жалби в Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на личните данни. Към момента единствено комисията за защита на потребителите ми е отговорила, но общо взето обясниха, че са направили проверка и се е установило, че това е софтуерен проблем, който е отстранен и реално според тях няма наличие на проблем и няма какво да направят по въпроса. Написал съм им няколко въпроса около решението им, в които искам да разбера дали са проверили при наличието на този софтуерен проблем няма ли засегнати и други потребители или са разгледали само моят случай. Също така установих, че идентични случаи като нашите са били описани в статия във вестник Банкер още през 2009 г.. Свързах се с авторът й и миналата събота 11 юни, вестникът публикува нова статия по темата.

  Ще опиша подробно развитието на ситуацията в блога, тъй като както и вие имаше и други хора, които споделиха, че имат същият проблем като моят, но няма кой да даде адекватен отговор, а отговорната институция КЗП абдикира да взима решения. Очаквам да видя и какво ще е решението на Комисията за защита на личните данни. Бих ви посъветвал да подадете и вие жалби до двете комисии. Според мен когато има повече от една жалба за едно и също нарушение, ще има база, на която да се упражни по-силен натиск върху фирма Близуу и да има конкретни промени в нелоялните практики.

  ОтговорИзтриване
 19. За всички попаднали на този пост, ето и самата развръзка http://economistbg.blogspot.com/2011/06/blizoo.html

  ОтговорИзтриване
 20. Анонимен21 юни 2011 г., 7:04

  Абсолютно същата схема като при г-н Христов приложи и върху мен Близу. Днес ми се обадиха от финансова фирма, също без да представят коя, със скрит телефонен номер за да ми съобщят че дължа на Близу просрочени задължения за време, когато вече не бях техен абонат. Като обясних че по условията на договора съвсем законно съм си прекратила договора и за тоя период не съм била абонат служителят от фирмата ми каза да се разправям с Близу. Звъннах на CALL центъра и след доста мотаене установиха че съм подала молба с 1 месечно преизвестие на 1 септември 2010г. Обаче за октомври 2010-януари 2011г имам задължения от 82 лева за кабел?!?!??! Ако мога да им занеса документите с които е прекратено - тогава и то не на всяка каса можел да се нулира този измислен дълг. Междувременно не знам тези от финансовата агенция дали няма да продължат да ме тормозят - и всичко защото явно това е политика на Близу - тормоз на бивши криленти и ограбване чрез събиране на несъществуващи вземания.

  ОтговорИзтриване
 21. Здравейте, чета постовете и все повече се чудя няма ли кой да сложи на място тази фирма. Аз също получих sms от финансова институция, че дължа 90лв. Случаят е следния - миналата година сключих договор с Blizoo за една година. Оказа се, че всяка седмица имахме някакъв проблем - ту с интернета, ту с тв. Имам доста обаждания на телефона за проблеми, който мисля, че е импулсен, няколко мейла и накрая заявих, че се отказвам от услугите им - написах го на мейла. Отидох в техен офис и върнах техниката, подадох и заявление - всичко това става 3 месеца преди изтичане на срока. Мотивите ми бяха неспазване на условията за качество от тяхна страна. Както може би се досещате за тях това не е важно - сега те си искат неустойката за трите месеца. Обадих се в еос матрикс и в близу и заявих, че пари от мен няма да видят и им теглих по една. Знам обаче, че те няма да се откажат затова Ви моля да ме посъветвате как да действам по-нататък.

  ОтговорИзтриване
 22. Здравейте,и аз имам проблем с тази измислена фирма.Имах договор с Евроком от 2007г.Преместих се на нов адрес и Близу нямаха покритие там.Наложи се да върна оборудването, като договора с Евроком е изтекъл и не съм подписвала нов.Сега от Близу искат 80 лв.такса за един месец, в който не съм използвала услугата и за предизвестие, за което не съм била уведомена.Получавам смс-и от EOS да платя НЕЗАБАВНО!

  ОтговорИзтриване
 23. Здравейте отново. Преди време бях пуснала сигнал за Blizoo до "Господари на ефира" От там обаче не получих никакъв отговор. Предлагам да пуснем един общ сигнал, за да може да ни обърнат внимание. Ако сте съгласни и имате идея как точно да стане, моля споделете.

  ОтговорИзтриване
 24. Здравейте,и аз имам сходен проблем: На втория месец от подписването на договора с тях нямах никакъв сигнал повече от 10 дена през които съм звънял поне 5-6 пъти и отделно ходих до офиса им.Уви никой не ми обърна внимание.На края отидох с приемника им върнах им го платих си до последния ден и уж попълних документи защо се отказвам от услугата им.... Сега 1 година по късно ми звънят някакви от скрит номер че дължа близо 300 лв.Най-интересно е че сестрите ми (които в момента са на Близу),ако закъснеят с плащането им звънят веднага. Как при мене или при някой от вас (който се е отказал от услугата) не са звъннали изобщо.Нещо не се вързва!!! Който е опарен от Близу е хубаво да се обърне към Комисията за регулиране на съобщенията и Комисията за защита на потребителите.Трябва някой да спре своеволието на Близу.Дори и Общите им условия са от всякъде незаконни и не са в полза на Потребителя,а при подписване на договор с тях никой не ти дава да ги прочетеш.Мога да продължавам да пиша за Близу още поне 3-4 часа за нередностите им,грубото отношение и неадекватноста на служителите им, но чесно казано писнало ми е от тях и не ми се занимава!!

  ОтговорИзтриване
 25. Здравейте, за жалост КРС не могат да направят нищо по тези наши проблеми, тъй като техният обсег на дейност е друг. КЗП от своя страна единственото, което могат да направят е ако се оплачете и сте прави ще им се скарат да ви предоставят услугата и ... нищо повече. Няма да проверят дали и други не са пострадали, ако не се оплачат. Няма да наложат глоба на фирмата или друга санкция. Ето продължението на моята история и отговора на КЗП - http://economistbg.blogspot.com/2011/06/blizoo.html

  ОтговорИзтриване
 26. Млко късно потледнах темата тук , но моят случай е още по абсурден: От малък град съм , в който нито една от фирмите `Кейбълтел,Близу,Евроком` никога не са присъствали, нито като услуги нито като офиси.Несъм бил абонат на нито една от тези фирми, но ето че днес незнайно как получавам смс в който ми заявяват че дължа 29лв на тази фирма БЛИЗУ.Опитах да се свържа на посочения тел, но не вдигна никой.Абонат съм на мтел и никога никой др освен мен не ползвал този номер.СМСът е от 1919.Звъннах в мтел и попитах оператора от къде някаква фирма има моят номер и ми пращат известия за задължения.Операторката отговори че не можела да коментира повикванията към даден номер.Но това все пак е моят номер и е абсурдно ако някой разполага с него или др мои лични данни.От БЛИЗУ все така не вдигат на посоченият тел 02/46898 посочен в смс.Ако някои има подобна абсурдна ситуация, нека сподели

  ОтговорИзтриване
 27. Вече 3 години Кейбълтел тормози майка ми за несъществуващо задължение към тях. Непрекъснато се обаждат от различни фирми-събирачи на вземания. Според мен Кейбълтел е криминална фирма и трябва да бъде глобена от КЗП и КЗК, ако не и закрита. Действията й, както и тези на финансовите къщи, са незаконни - освен злуопотреба с личните данни има нарушение на потребителските права, а също така и нелоялна конкуренция по отношение на другите кабелни оператори и интернет доставчици. Смятам най-сетне да подам жалба до КЗП. Този тормоз вече не се търпи.

  ОтговорИзтриване
 28. И на мен ми зжъняха миналата година по едно време за някви задължение към cabletel май беше, от 2008 някаде, дори не помня на кой доставчик съм бил, и както и да е, изтекло е по давност вече това задължение и не мисля да се занимавам с тях. Искам обаче да ОТБЕЛЕЖА КАК ВСЕ ПО 80лв ИСКАТ, 80, 82 все около 80-те се въртят, и на мен 80 ми искаха, това не е ли странно. Попаднах на този блог понеже преди малко някакъв смс получих от някакъв номер 1990 на който или самия текст на смса е бил "Съобшението не може да бъде показано" или е смса е някакъв извратен мултимедиен или незнам си къв там смс който моя смотан телефон неможе да го отвори. И се чудя дали няма да ми звъннат след време да ми кажат "ама ние ви информирахме чрез смс..." за... нещо си, и ходи разправяй че телефона ти не може да прочете тоя смс. Чудя се това понеже се разправях с една друга фирма наскоро, Кредитреформ които уж ме били уведомили с писмо за някакви задължения, а такова писмо никога не е пристигало при мен ама отново ходи обяснявай. По въпроса с кредирреформ то е съвсем друга темата сама по себе си дълга и широка ама там се приключиха нещата вече, там наистина си дължах пари и си ги платих когато проимах такива.

  ОтговорИзтриване
 29. И на мен ми звъняха, но им теглих една майна :-( БОКЛУЦИ МРЪСНИ !!! Ще се видим в съда и ще видят къде зимуват раците !!!

  ОтговорИзтриване
 30. Когато НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО БЪЛГАРИНА НАПОЧНЕ ДА ЧЕТЕ ЗАКОНИ И ОБЩИ УСЛОВИЯ, КАКТО И ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ НАЧИНИТЕ И РЕДА ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ЕДНО ПРАВООТНОШЕНИЕ ПО ДВУСТРАНЕН ДОГОВОР МАЛОУМНИТЕ КОМЕНТАРИ В ИНТЕРНЕТ ЩЕ ПРЕСТАНАТ. Това, че си спрял да плащаш не ти прекратява договора.
  Това, че си имал взимане даване с чиновнички и касиерки от минало време и сега не можеш да докажеш правотата си е твой личен проблем.
  Винаги до сега е имало регистри и входящи номера, които се издават на клиентите за входиран техен документ или проблем. Да, Близу Медиа енд Броудбенд ЕАД наследява всички стари задължения, лоялни и нелоялни клиенти и плаща за тях.
  Това, че не си спазил срока за плащане както е описано в договора и ОУ /за което пък плащаш преференциална цена на половина почти/ не означава, че трябва да ревеш че са ти преустановили ползването на услугите, защото не си изрядна страна по договора. Плащаш пълна такса и ползваш безсрочен договор и си пич.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, ако бяхте прочели целият текст, щяхте да разберете, че съм спазил всичко, което са искали от мен. (ако не беше така едва ли щяха да ми отменят задълженията само защото имам хубави очи :-)) Проблемът е, че дребният шрифт не оправдава никого. Има все пак закони регламентиращи взаимоотношенията. Ако ги нямаше всеки търговец можеше да измисли какви ли не невероятни начини, за да Ви излъже и да Ви вземе парите, а накрая виновните да сте Вие. Представете си, че трябва при пазаруване в магазина да изчитате щателно с лупа съдържанието на всяка храна, която купувате, за да разберете дали това тя е истинска. Тук става въпрос за коректно отношение към клиентите, а не опит да Ви заблудят. С добро отношение се печелят дългосрочни клиенти, а с подобно хората се лъжат веднъж и повече не идват при Вас.

   Изтриване
  2. Както сам виждате от коментарите, проблемът е един и същ за толкова много хора. Явно не е единичен случай на човек, който не е прочел или не е разбрал. Ако се поинтересувате от темата ще откриете и други публикации в медиите. Например как си прекратявате договорът, подписвате каквото трябва, плащате каквото трябва и си сменята кабелния оператор. Но се оказва в един прекрасен ден, че дължите такси за още месеци, защото от фирмата не са изпратили човек да махне кабела и автоматично Ви начисляват такси след като сте прекратили взаимоотношения по законния ред.

   Изтриване
  3. Господин Христов . Преди време взех телефонен номер от мобилен оператор. Уж нов а то се оказа ползвана сим карта. Сега получих есемес , че дължа пари на Близу.Аз нямам нищо общо с тях . И не съм им абонат. Какво да правя.Искат пари за услуга която не съм ползвал.Четох поста ими настръхнаха косите . Дайте съвет.

   Изтриване
  4. Господине не обобщавайте така, защитавате една нелоялна фирма. През лятото на 2011 писах по-горе за проблем с Близу, като бях прекратила съвсем коректно отношенията си с тях. Това не попречи около година след това да ми търсят несъществуващи задължения. Наложи се да пиша до КЗК, Близу и колекторската им фирма ЕОС Матрикс (и занесох лично жалбите, взех входящи номера) . Получих извинение от Близу писмено и случаят беше закрит. ОНЯ ДЕН получих пак съобщение от колекторската фирма за ново 20-се! Вдигнах аларма на Близу по телефона , вчера ми се извиниха по телефонному, да видим как ще продължи случая. Та господине, работя с документи, пазя си ги, и какво от това като имаш някой некоректен насреща?!?!

   Изтриване
 31. Анонимен Mar 14, 2012 01:53 AM

  "....МАЛОУМНИТЕ КОМЕНТАРИ В ИНТЕРНЕТ ЩЕ ПРЕСТАНАТ. Това, че си спрял да плащаш не ти прекратява договора.
  Това, че си имал взимане даване с чиновнички и касиерки от минало време и сега не можеш да докажеш правотата си е твой личен проблем.
  Винаги до сега е имало регистри и входящи номера, които се издават на клиентите за входиран техен документ или проблем. Да, Близу Медиа енд Броудбенд ЕАД наследява всички стари задължения, лоялни и нелоялни клиенти и плаща за тях."

  А аз пък по-МАЛОУМЕН пост не бях чел......Свещенна простотия, ширеща се в невроятни размери в МАЛОУМНА фирма с МАЛОУМЕН персонал...Не разбрах, какво общо имат чиновнички и касиерки от миналото с правото и защо съм виновен до доказване на противното???? И кой го казва само.....Голям майтап-признание онлайн, че са гола вода.
  Какви регистри, какви чудеса го гонят този, който е писал горният пасквил? В прав текст му обяснено (а и той си знае много добре) за какво иде реч, тъпото създание пише глупости.Добре, че е "смотаният софтуер" и все с него се оправдават ...(най-обичам някъде, някоя полуграмотна лелка или кифла да не знае кой клавиш да натисне и да ми се оправдава с компа и СИСТЕМИТЕ)....
  И като наследява всички пасиви и активи на предшественика си, защо това вездесъщо "Далече от истината"(разбирай БлизУ) не забравя след изтекъл срок да си търси несъществуващи вземания, но някак си лекичко е забравил да ме уведоми в "някакъв" си срок, че той е правоприемник на някой си, а по закон е длъжен да направи това? Но накрая не забравя да спомене, че плаща.Ама разбира се, че плащате на когото трябва, щом още сте на пазара...
  Лошото е, че рекета, който събират невинно наричат такси или дължими суми и разчитат, че всички в държавата са аборигени и защо да не ги изнудят и те с по някой лев?
  Радвам се, че нямам взаимоотношения с тези мизерници Близу. И ми е мъчно за хората, които ползват техни услуги. И ми е тъпо, че няма как да се преборим с цялата тази гадост, защото докато съществуват подобни МАЛОУМНИ комисии и агенции като КЗП, КЗК и още куп подобни, създадени за да гарантират комфорта на компаниите, а не на потребители, просто ще си затъваме все повече в Матрицата....И няма светлина в тунела...

  ОтговорИзтриване
 32. Анонимен5 юли 2012 г., 5:52

  Нека всички прочетат тук,ЧЕ БЛИЗОО СА НАЙ-СКАПАНАТА ,ПРЕДЛАГАЩА ОТВРАТИТЕЛНО КАЧЕСТВО НА УСЛУГИТЕ КОМПАНИЯ! Ако до след два месеца,когато ми изтича договора и няма да го подновя тази компания НЕ Е ФАЛИРАЛА ,АЗ ЩЕ Й ПОМОГНА,КАТО ПУБЛИКУВАМ НА ВСЯКЪДЕ КЪДЕТО МОЖЕ ОТРИЦАТЕЛНОТО СИ МНЕНИЕ ЗА ЛОШОТО КАЧЕСТВО НА УСЛУГИТЕ! НЕ САМО,ЧЕ СА НЕКАДЪРНИ,А СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС САБОТАЖИ-ПРОСТО УПРАЖНЯВАТ ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ НАД КЛИЕНТИТЕ СИ,КАТО ВСЕКИ ДЕН ИМ ДЪРПАТ ШАЛТЕРА НА ИНТЕРНЕТА!

  ОтговорИзтриване
 33. БЛИЗУ Е НАЙ-МАЛОУМНАТА, НАЙ-ТЪПАТА, НАЙ-НЕКАДЪРНАТА, НАЙ-ПОДЛАТА, НАЙ-ЛЪЖЛИВАТА, НАЙ-НАЙ-НАЙ-....НАЙ-НЕЩАСТНА КОМПАНИЯ ПРЕДЛАГАЩА ИНТЕРНЕТ И СЯКВИ ДРУГИ УСЛУГИ. ЗА ДА СИ СПЕСТИТЕ МЪКИТЕ И НЕРВИТЕ КАТО ВИДИТЕ ЛАЙНЯНОТО ЛИЛАВО-РОЗОВО РАЗМАЗАНО ПЕТНО НА НЯКОЯ СГРАДА, ОФИС И Т.Н., ПРОСТО БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ!

  ОтговорИзтриване
 34. Господин Христов . Преди време взех телефонен номер от мобилен оператор. Уж нов а то се оказа ползвана сим карта. Сега получих есемес , че дължа пари на Близу.Аз нямам нищо общо с тях . И не съм им абонат. Какво да правя.Искат пари за услуга която не съм ползвал.Четох поста ими настръхнаха косите . Дайте съвет.

  ОтговорИзтриване
 35. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 36. Здравейте, според така представената ситуация не дължите нищо на Близу. Те имат правно основание да ви искат пари единствено при договорни отношения с вас. Реално телефонен номер не може да носи принадлежност към дългове. Според мен трябва да отидете до офис на Близу и да подадете жалба, в която да опишете случая, ако имате договор и фактура от мобилния оператор можете да им представите копие от тях, за да спрат да Ви тормозят по телефона. Иначе и да не им обръщате внимание те нямат реално право да Ви вземат пари, но ще Ви тормозят по телефона. Тъпото в цялата ситуация е, че никой няма да Ви компенсира за времето изгубено в обяснения с Близу у нервите. Близу явно са намерили границата на закона и тормозят така, който хванат. Чисто и просто си е рекет - или плащаш и се отърваваш от тях или търсиш свободно време, в което да подаваш жалби и да се сблъскваш с с административните недостатъци. Мисля след празниците да се свържа с някой от КЗП за интервю по темата. Сам виждате, че 2 години по-късно от моя проблем, постоянно пишат хора за нови.

  ОтговорИзтриване
 37. Днес прочетох написаното преди година от хора,които са пострадали он некоректно отношение.Днес получих писмо,че имам задължения към БЛИЗУ, БЕЗ дори да имам договор с тях.И при мен сумата е около 100 лв.

  ОтговорИзтриване
 38. Привет на всички,

  аз също се присъединявам към групата на засегнатите от некоректната практика на тази фирма Близу! При мен случая е малко по-различен. А именно - имам договор с една кабеларка от 1992 година, тази кабеларка я купува друга, после другата я купува Евротур сат, после тези ги купува Кейбълтел а пък тях печално известните близу (нарочно ги пиша с малка буква).
  Като станаха доставчици близу качеството и наличието на сигнал се влошиха сериозно!
  Та звънях, информирах за проблемите многократно - без резултат!
  Писна ми извиках представители на друга фирма доставчик свързах се с тяхната мрежа и приключих с близу!
  Обадих се да ги уведомя че спирам отношения с тях и те ми отговориха че трябва да пиша предизвестие и да им плащам такса от 30 лв за 1 месец!!! Моля вие нещо май се шегувате? Неее - това са Общите условия!!!
  Абе я си е***е майката им отговорих аз и така!
  И тези смешници не спират до тук а ми начисляват три такси и чак тогава спират. Сега си искат тези три такси по ОУ, аз не съм ги ползвал!
  Само да поясня - при оригиналния договор от 92ра условието беше - плащаш гледаш, не плащаш спират ти сигнала веднага!
  Та в момента ме рекетират на база ОУ на фирмата! За мен това е абсолютен рекет на ръба на закона - дране на потребителя!!!
  Моля ако някой има подобен опит да сподели.
  Аз смятам да пиша жалба до КЗП - да видим какво ще отговорят и ше търся консултация с адвокат.
  Успех на всички изправили се срещу своеволията на некоректни доставчици.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. питам се, доколко е законно да си прехвърлят абонати без да ги питат?

   Изтриване
  2. Здравейте,аз също съм рекетирана от Blizoo ,поне от две години получавам SMS и обаждания по телефона от лица,които се представят като"Гошева"-тази беше последната,другите даже не си казваха имената и от коя фирма са.Като чета коментариите на рекетираните и при мен случая е подобен.От абонат на Кейбълтел станах на Blizoo и започнаха проблемите: бавен или липсващ интернет,лошо качество на телевизионния сигнал.Изчетох внимателно договора и според раздел 7-права на потребителя в едномесечен срок подадох входирана молба и попълних техните формуляри за отказ от интернет и телевизия.Изплатих всичко,върнах им приемника-имам предавателен протокол.И така спряха ми трафика и две години се радвах на спокойствие и качествени доставчици.Да ама не-започнах да получавам SMSи от фирмата по взиманиятя "ЕОС Матрикс"че дължа 151 лв.При първия SMS отидох в офиса и там служителката им-Севгинар Бекир ми заяви,че аз съм си напечатала бланките за отказ от услугата им.Оттогава престанах да се занимавам с тях.Последно на 20.08.2013 някой беше оставил писмо на адреса ми от друга фирма по вземания-FronteX,с червен гриф"спешно " и заплахи за запори на доходите ми поради грубо нарушение на закона от моя страна.Трябваше според писмото да платя в 5 дневен срок.Писах до КЗП- те не се занимавали с подобни казуси беше отговора.Прекратих договора си на 21.06.2010.Сега чакам отговор на жалба до Blizoo.Те явно така действат-надяват се,че нервите на някой нямя да издържат и ще плати.Никъде не срещнах някой да е стигнал до съд сред потърпевшите от арогантността на тези рекетьори.

   Изтриване
  3. Анонимен16 юли 2014 г., 7:38

   Здравейте,
   при мен сагата продължава вече две години. Ето накратко и моята история. Живяхме на друго място, сключихме договор с Близу, след 7 месеца се изнесохме, останаха да живеят други хора, които обаче решиха да оставят кабелната, за да не търсят друг оператор. Плащаха до 15.03.2012 г - първите две седмици на март, помня ги, защото средата на февруари подадох едномесечно заявление за прекратяване на отношенията с оператора, тогава изтичаше 30-дневният период. Никой не дойде да откачи кабели и никой не ме уведоми при подаване на заявлението, че трябва да върна оборудването. Въпреки всичко го сложих в една торбичка и отидох до близкия офис, за да им го дам. Там ми се навикаха, че съм имала да плащам до средата на март (аз отидох май месец) и не можели да ми приемат оборудването, докато не се изчисти сметката, и ще ми приемат после по всяко време оборудването . Не живеех на адреса вече 3 години, но договорът беше на мое име, се обадих на хората в бившия ни апартамент да отидат и да се издължат (в случая моят брат беше там наемател). Началото на вгуст месец и по-точно 8.08. същата 2012 г върнах въпросното оборудване. И реших, че се приключи.
   Да, ама не. Лято на 2013 получавам писмо от някаква фирма за събирания, в което ми обясняват, че дължа такса за половин месец - въпросният половин март 2012. Не обърнах внимание, дори ме досмеша, защото след година и половина това за мен бяха глупости. След това се започна великото звънене, в което ме "подканяха" редовно да отида и да се издължа в близък Близу офис. Помислих си, че си правят някаква шега, защото когато връщах оборудването първо не ми го взеха именно заради тази неплатена такса, а после ми го взеха, защото всичко (УЖ!!!) беше изчистено. И това се случи точно една годин от връщането на това оборудване. Обяснявах на телефонните обаждания, тази история, но никой не ме насочи да подам жалба към Близу.
   Ноември.2013 г. получавам второ писмо (сега ги изрових, пазя ги) от Кредитекспрес, че "не съм върнала оборудването, което ми било предоставено и да съм го върнела в офис на Близу и ако не го направя в срок, ще трябва да заплатя 80 лв неустойка". Протокол имам, по някакво чудо съм запазила това нещо, наречено протокол, което е със моите сгрешени имена, липсващ вх. номер, без ЕГН, но подписан от служител на Близу и печат на фирмата. От тогава не съм получавал нищо, нито пък са се обаждали.
   До днес, когато получих смс от друга фирма, която беше спомената по-горе някъде. Опитах да се свържа с тях, но не можах. След опитът ми, те веднага ми позвъниха. На телефона беше някоя патица, не се представи, която прозвуча нахакано и със самочувствие: Търсили сте ни във връзка с изпратения от нас смс, г-жо .....! Аз казвам "да, но не проумявам защо продължавате да ме притеснявате, при условие, че още преди година уж се стигна до развръзка с моя казус". Честно казано, бях бясна, но внимавах с тона, като предварително се извиних да не приемат нищо лично, защото осъзнавам, че хората си вършат работата. Девойката налапа това, каза ми да престана да крещя (а аз не съм!) и ще ми пишела отказ, като ме препратила към централата с него... и ми затвори телефона. Ако точно в този момен говорих очи в очи с нея, признавам, физическата разпра беше неизбежна, защото оня израз "падна ми пердето" е много верен.
   Проблемът е, че бележка за последната такса не се пази, само протоколът е при мен, защото лично съм го взела, а и помня факта, че ме отпратиха именно заради неплатена последна сметка, която после беше оправена, защото, пак се повтарям, ми приеха техниката.
   Чудя се вече какво да правя. Пилят ми и на мен нервичките, а гледам да си ги пазя.
   Между другото има доста хора, които не са писали по форуми, блогове и чатова за сходни проблеми с тук описаните.
   Ако някой реши да прави колективен иск за тормоз, насреща съм, дори мога да намеря още опарени. Ще следя темата живо.

   Изтриване
 39. ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ РАЗВЕДЕШ, ОТКОЛКОТО ДА ПРЕКРАТИШ ДОГОВОР С БЛИЗУ!!!!! Имам подписан 18 месечен договор за интернет с blizoo като винаги съм била коректен клиент въпреки малките им гафове. Живея на квартира и за съжаление ми се наложи (не по мое желание) да сменя квартирата си в Пловдив. Отидох в офис на blizoo, от където ми казаха, че няма проблем. Платих си таксата за смяна на адрес, за включване на интернет и след няколко дни ми заявяват, че нямат техническа възможност да ми прекарат интернет в новата квартира, която е на 200м от техен офис. Оставиха ме без интернет, т.е. НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО КЪМ МЕН ДА МИ ДОСТАВЯТ УСЛУГАТА, ЗА КОЯТО ДЪРЖАТ ДА ИМ ПЛАЩАМ ДО ИЗТИЧАНЕ НА ДОГОВОРА!!!!!!!! Такава глупост може да се случи само в България. Върнах им цялото оборудване, взех си протокол за това, пуснах жалба с искане да прекратят договора, тъй като вината е тяхна, защото аз не мога да си търся квартира според това дали те имат покритие или не! Пълен абсурд!!! След 1 месец ми изпращат писмо, в което ми обясняват, че аз съм била променила договора със смяната на квартирата, с което те не били съгласни!!!! Е това е безумие!!! Ако те не са съгласни, защо изобщо предлагат услугата "смяна на адрес" и трябва ли да искам писмено съгласие от тяхна страна да се преместя????!!!!!! Щом не могат да ми доставят услугата, защо ме карат да плащам???? Не е ли тяхна вината, че не могат да ми доставят услугата????? Защо само аз трябва да си плащам????!!!!!Не платих таксата за месеца, в който не съм ползвала интернет и сега ми изпращат смс с текст: "близу напомня, че услугите са ограничени. Активират се при плащане на задълженията и такса активация".

  Комисията за защита на потребителите ми обясни в едно любезно писмо, че не могат да ми помогнат и трябва да се обърна към някаква Помирителна комисия - само това още не съм направила.
  Днес писах и до Господари на ефира!!!
  Моля ви кажете ми какво още да направя!!!!

  ОтговорИзтриване
 40. Ситуациятя на дамата с к2артирата извинете ме, но колкото е абсурдна толкова и ме разсмя. Досущ сценарий за скеч. Съчувствам ви защото и аз съм на хорото. Около 2007,ако не и по-рано бях на кейбълтел,после знаете близу. Изтече ми договора и тъй като странно бях доволна от услугите им продължих на безсрочен договор. Това може би умишлено скапа качеството на нета, звънях,идваха и нищо, пак звънях пак идваха и пак нищо. Така още няколко пъти и ми писна. Отидох и пуснах предизвестие за прекратяване май беше 15дни не съм сигурна. В офиса девойката ми каза, че техниците ще дойдат да си вземат оборудването в удобно за мен и тях време. Никой не се оббади. Обадиха се от друга фирма,че дължа на близу оборудване или ще трябва да го заплатя. Обясних,че са ми казали,че техници трябва да си го вземат, а оная насреща ми каза, ами незная г-жо при мен излиза само че имате задължение. Казвам че всичко съм платила и дадойдат да си вземат оборудването. Вече не помня как и по какъв повод и на кое обаждане, но се спрегна сумата от 500лв при което изтръпнах. В
  Разкачих им щайгите смотани и им ги занесох в офиса им на чаталджа. Ввдигнах скандал защо трябва да върша работата на някой ммързелив техник,защо ми раздават номера, а мацката чинно ме изслуша и ми връчи протокол. Попитах това ли е всичко. Отговор да и си тръгнах. След няколко месеца пак другата фирма търси оборудването на близу. Пак скандаал накарах мацката да ми удари печат,че не дължа нищо и си мислех, че си реших проблема до снощи когато от кредитекспрес отново потърсиха оборудването на близу.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Стискайте ми палци да намеря проклетия протокол.

   Изтриване
 41. zdr dnes mi zvanaha ot blizo i mi vikat 4e imam da platiq 650 leva da napraih dogovr s tqh predi vreme polzvah go okolo godina pak dogovora mi bil za godina i polvina i toq tedo mi zvana i toi neznae za kolko godini sam skluchi dogovor s tqh do kolko si spomnqm go polzvah do dekemvri mese i se chuhih sled tui na taq data deto trqbav da go platiq zashto ne mi spirat interneta shtoto seki mese predi tui mi go spiraha i v mart mesec naplano spraq i dnes kat mi zvana me kara da otida da platiq tq 3 meseci koito ne sam polzvam nikakv sai shtoto mn baven ne beshe i polzvah samo skype nishto dr ot bavniq ne i sega sheli da me sadiqt kakvo da napraq i kam kogo da se obarna neznam ???? :(

  ОтговорИзтриване
 42. Подобни проблеми имах и аз с въпросния оператор "Близу".Дано повече хора прочетат,за да са наясно с какви мошеници си имат работа.Доста емоционален съм и благодаря на провидението и късмета си,че в офиса им бяха две жени служителки.

  ОтговорИзтриване