Пропускане към основното съдържание

Писмо до началник отдел "Пътна полиция"

Уважаеми г-н Тенчо Тенев, началник отдел "Пътна полиция",

Снимката, която виждате е направена на 16 февруари 2016 г. в 18:50 ч. местоположението е гр. София, кръстовището на бул. България и бул. Тодор Каблешков. Във Ваше ляво на снимката се вижда автомобил, който реши, че не му се чака на опашка за ляв завой (сигурно бърза, за да не затворят МОЛ-а) и решава да изпревари всички като застане напречно пред колоната, за да изчака зеления светофар. Тъй като луксозното возило се оказа малко по-дълго, предницата му застана на трамвайната линия без явно да забелязва или да се вълнува от факта, че по нея идва трамвай. Автомобилът започна да прави опити да се изнесе назад, но се оказа заклещен, от преминаващите направо други автомобили. След като трамваят бе принуден да спре, за да може автомобилът да се отдръпне като по този начин създаде няколко предпоставки за ПТП с други автомобили преминаващи в своята посока на зелен светофар. След трудното разминаване с трамвая, шофьорът на въпросния автомобил реши, че ще му е по-удобно вместо да си стои на едно място да застане напречно на трамвайните линии и в двете посоки. След това дойде и трамваят от другата страна, който също бе принуден да спре поради застаналата кола. Докато се чудеше как избегне сблъсъкът, още няколко автомобила решиха също, че могат да бъдат тарикати и се наредиха на трамвайните линии. И така всички си зачакахме да светне зелен светофар или просто да се случи ПТП.


Разбирам, че една част от водачите на МПС-та в столицата, са крайно некадърни шофьори, които нито спазват, нито познават правилника за движение по пътищата, но все пак ако погледнете в дясно на снимката ще видите, че цялата тази ситуация се развива пред очите на Ваш служител. Въпросният Ви служител, с неизвинение за изказването, си беше заврял палката, фуражката и ръцете в г*за и си наблюдаваше най-спокойно и невъзмутимо как се правят нарушение, след нарушение и на косъм се разминават няколко ПТП-та. Бих искал да Ви попитам, Вашите служители, за оператори на светофари ли са подготвени само или просто, този е един от мързеливите, който очаква нарушителите да дойдат до него, а не той да прилага правилника и да санкционира водачите, които го нарушават.

С уважение,
Христо Христов,
данъкоплатец

Коментари

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…