Пропускане към основното съдържание

Златна мартеница за българските производители

Навръх най-българския празник 1-ви март, сдружението „Произведено в България“ съюз на малкия и среден бизнес връчи наградите Златна мартеница. Церемонията се проведе в гранд хотел София, под патронажът на президентът Румен Радев. В залата присъстваха, както министри и гости от служебното правителство, така и политически лидери в лицето на Корнелия Нинова.


Наградите “Златна мартеница” са учредени от съюз „Произведено в България” с цел подпомагане съживяването на българските производства и услуги. Създателят на конкурса Христо Друмев посочи, че когато са създавали наградата са търсели именно символиката с една от най-българските традиции оцеляла през вековете – мартеницата. Именно с този приз организаторите искат да покажат, че българският бизнес го има и той не се е поддал на натиска на гигантските чужди компании, а е техен достоен конкурент.


Всички официални лица и гости на церемонията обединиха изказваният си около тезата, че държавата трябва да помага на българския производител, а не да се създават изкуствени бюрократични спънки.Президентът Радев призова чрез медиите всички отговорни институции и политически сили да обединят усилията си, за да развитието на българския бизнес да се превърне в национална цел. Държавният глава акцентира, че от това колко и с какво качество се произвежда у нас, зависи просперитетът на страната ни.

На тазгодишната церемония общо шест фирми получиха приз “Златна мартеница” за принос към българския бизнес. “Съюз Произведено в България” връчи наградите на церемония в София снощи, на която присъстваха президентът Румен Радев, министри от служебния кабинет, политици и бизнесмени.

Събитието е с подкрепата на Първа инвестиционна банка (Fibank).


За компания, наложила на пазара продукти под собствена търговска марка, бе отличена “Балдаран Спринг” АД.


Клас Олио” АД спечели в категорията за фирми със сериозни успехи на нашия и международния пазар.


За иновативно високотехнологично малко и средно предприятие наградата взе КАМАКС ООД.


За компания, създала затворен цикъл на производство, бе отличена “Матанд” ЕООД.


БНТ 2 също получи отличие поради кампаниите и репортажите си насочени към представяне на българския производител.


Наградата за успешно стартирала микрофирма спечели “Био Джи Козметикс” ООД. Призът бе връчен от главния изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка г-н Васил Христов. Той пожела успех на младата фирма и заяви, че банката винаги е заставала зад добрите бизнес идеи и е готова да помогне на всеки желаещ да прави бизнес в страната.


Всеки, който смята, че публикацията е интересна и иска да чете и други такива, може да хареса страницата на блога Икономика и общество, за да вижда най-новите публикации в блога.Коментари

Популярни публикации от този блог

Град в полуразпад

Анализ на Христо Христов
И докато София се стяга с ремонти по булевардите за десетки милиони левове, за председателството на ЕС, в другия си край България се руши.

Всеки, който е преминавал през „Златна Добруджа“ се е взирал поне за миг в безкрайните изпъстрени в различни цветове полета. Живописните пътища обаче ни отвеждат до сърцето на този край на България – град Добрич. След като обаче подминете входната табела, с просто око може да се забележи контрастът, между добре подредените и обработени земеделски земи и състоянието на града.
Видът на улиците може да се сравни единствено с пейзажите на лунни кратери, които сме вижда по снимки от НАСА. Околовръстният път на града много трудно би могъл да бъде наречен път. Както се вижда от кадрите във видеото средната скорост, с която може лек автомобил да премине по него е не повече от 20-30 км./ч. В противен случай рискува след това да посети своя автомеханик. Именно лошото състояние на околовръстния път на града кара много то транзитно преми…

Blizoo шантажира клиентите си

Анализ на Христо Христов


Преди няколко дни всички абонати на кабелният оператор Blizoo бях изненадани неприятно със странни SMS-и. На кратко от 1 март Blizoo добави към програмните схеми на своите абонати няколко спортни канал под шапката Мтел Спорт. Това стана автоматично без потребителите да са го желали или някой да се е допитвал до тяхното мнение. С текстовите съобщения, от компанията уведомиха всички свои клиенти, че въпросните спортни канали ще бъдат безплатни за тях до края на месец март. След това всеки ще трябва да заплаща допълнително по 1.99 лв. на месец за удоволствието, че каналите му стоят в телевизионния пакет. Ако обаче клиентът не желае да ги гледа и респективно да си плаща за това удоволствие той трябва да отговори на получения SMS като изпрати своето ЕГН.

Този подход отприщи лавина от недоволство сред клиентите. От една страна те бяха ужасени от това, че получават от анонимен номер призив да си изпращат лични данни. Blizoo е регистрирана като администратор на лични да…

Парите за с. Хитрино вече се разпределят по „едни фирми”

Миналата седмица стана ясно, че за възстановяването на разрушеното с. Хитрино ще бъдат дадени 10 млн. лв. от държавата и 20 млн. лв. от Европа ще бъдат насочени към селото. Общо 30 млн. лв. ще бъдат изсипани в с. Хитрино, за да бъде възстановено то. Щетите обаче са за далеч по-малка сума. Според Владислав Горанов, жп щетите са за 1,5 млн. лв., а по актуална пазарна оценка пострадалите 26 къщи са на стойност около 500 хил. лв. Дори и да трябва те да бъдат изградени на ново то пак разходите няма да надхвърлят 2-3 млн. лв. В тази проста сметка се пита, какво ще се случва с останалите 25 млн. лв.?
Тази събота на сайта на Община Хитрино се появява директна покана към фирма "К. M. C. БЪЛГАРИЯ" ООД от град Карнобат. Поканата е подписана от зам. кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед е със следния предмет: Демонтаж на съществуваща дограма, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ и алуминиева дограма, за сгради-собственост на община Хитрино, увредени в резултат на настъпилата катастр…