Златна мартеница за българските производители

Навръх най-българския празник 1-ви март, сдружението „Произведено в България“ съюз на малкия и среден бизнес връчи наградите Златна мартеница. Церемонията се проведе в гранд хотел София, под патронажът на президентът Румен Радев. В залата присъстваха, както министри и гости от служебното правителство, така и политически лидери в лицето на Корнелия Нинова.


Наградите “Златна мартеница” са учредени от съюз „Произведено в България” с цел подпомагане съживяването на българските производства и услуги. Създателят на конкурса Христо Друмев посочи, че когато са създавали наградата са търсели именно символиката с една от най-българските традиции оцеляла през вековете – мартеницата. Именно с този приз организаторите искат да покажат, че българският бизнес го има и той не се е поддал на натиска на гигантските чужди компании, а е техен достоен конкурент.


Всички официални лица и гости на церемонията обединиха изказваният си около тезата, че държавата трябва да помага на българския производител, а не да се създават изкуствени бюрократични спънки.Президентът Радев призова чрез медиите всички отговорни институции и политически сили да обединят усилията си, за да развитието на българския бизнес да се превърне в национална цел. Държавният глава акцентира, че от това колко и с какво качество се произвежда у нас, зависи просперитетът на страната ни.

На тазгодишната церемония общо шест фирми получиха приз “Златна мартеница” за принос към българския бизнес. “Съюз Произведено в България” връчи наградите на церемония в София снощи, на която присъстваха президентът Румен Радев, министри от служебния кабинет, политици и бизнесмени.

Събитието е с подкрепата на Първа инвестиционна банка (Fibank).


За компания, наложила на пазара продукти под собствена търговска марка, бе отличена “Балдаран Спринг” АД.


Клас Олио” АД спечели в категорията за фирми със сериозни успехи на нашия и международния пазар.


За иновативно високотехнологично малко и средно предприятие наградата взе КАМАКС ООД.


За компания, създала затворен цикъл на производство, бе отличена “Матанд” ЕООД.


БНТ 2 също получи отличие поради кампаниите и репортажите си насочени към представяне на българския производител.


Наградата за успешно стартирала микрофирма спечели “Био Джи Козметикс” ООД. Призът бе връчен от главния изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка г-н Васил Христов. Той пожела успех на младата фирма и заяви, че банката винаги е заставала зад добрите бизнес идеи и е готова да помогне на всеки желаещ да прави бизнес в страната.


Всеки, който смята, че публикацията е интересна и иска да чете и други такива, може да хареса страницата на блога Икономика и общество, за да вижда най-новите публикации в блога.