A DATA PRO е сред финалистите на WEALTHBRIEFING EUROPEAN AWARDS 2018

Новини

Компанията се изправя срещу пет от глобалните лидери в сектора в категория „Иновативно клиентско решение

26 февруари 2018, София. Българската A Data Pro, една от водещите европейски компании в областта на обработката и анализа на данни, е сред финалистите на WealthBriefing European Awards 2018 в категорията „Иновативно клиентско решение“. Компанията участва в конкурса с решение за управление на риска и съответствието, автоматично извличащо детайлна контекстуална информация от неструктуриран текст относно лица и компании от особен интерес. Проектът е разработен от Identrics – звеното на A Data Pro за проучване и разработване на изкуствен интелект, и в момента е в пилотна фаза.

Представяйки най-добрите по рода си доставчици в глобалното частно банкиране, управлението на благосъстоянието и общностите на доверените съветници, конкурсът цели да отличи компании, екипи и отделни личности, които според престижното жури са „демонстрирали иновативност и високи постижения през 2017“.


Номинацията за нас е признание за постиженията на екипа – тя е доказателство за визионерството на A Data Pro и отдадеността на екипа през последната година,“ коментира Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro. “Изкуственият интелект и автоматизацията са изключително конкурентен сектор, с висок потенциал за разработване на приложения във финансовата сфера. Вярваме, че решението на Identrics може да е повратна точка за индустрията и за нас е голяма чест да сме класирани сред най-добрите,” добави той.

Стивън Харис, изпълнителен директор на ClearView Financial Media и издател на WealthBriefing, първи поздрави компаниите финалисти. Той сподели: „Компаниите финалисти са достойни състезатели и бих искал да изкажа моите най-сърдечни поздравления към тях. Наградите са оценявани на база на подадените кандидатури и отговорите на редица специфични въпроси с фокус върху клиентското изживяване, а не върху количествени измерители на изпълнението. Това е отличаващият и, вярвам, неоспорим измерител.

Победителите ще бъдат обявени на гала вечеря на 26 април в административната сграда на Лондонското Сити, Гилдхол.