Ариана Лагер, Ариана Тъмно и Загорка Специално със златни медали

Новини


Ариана Лагер, Ариана Тъмно и Загорка Специално бяха отличени със златни медали и сертификати за най-високо качество от световната класация World Quality Selection 2018, провеждана ежегодно от института Monde Selection. Водещият пивовар в България бе награден с престижните международни награди за качество, популярни като „Нобелови награди за храни и напитки“.

Сред критериите, на базата на които се провежда независимата оценка в категория Бири, води и безалкохолни напитки, попадат съотношение между вкус и после вкус, аромат, визуални аспекти, опаковка, както и обща оценка за хармоничност. Показателите се изчисляват въз основа на съвкупността от потребителски очаквания и нагласи и препоръките на Научния борд на Monde Selection. Според уникалната методология на института, продуктите се оценяват индивидуално, а не чрез сравнение едни с други.

Monde Selection е международен институт по качеството, основан през 1961 година в Брюксел. Ежегодно, институтът събира панел от независими и международно признати експерти, сред които готвачи със звезда Michelin, енолози, нутриционисти, диетолози, инженери. В рамките на няколко месеца те оценяват качествата на продукти от цял свят и награждават най-добрите. 8-членно жури провежда анализа и оценяването във всяка една от седемте отделни категории.

За оценката на продуктите в категория Бири, води и безалкохолни напитки, в която се откроиха продуктите на „Загорка“ АДАриана Лагер, Ариана Тъмно и Загорка Специално, Monde Selection си сътрудничи с най-добрите белгийски бирени експерти, професионални дегустатори и химически инженери от Culinary Academy of France, Euro-toques, Master Chefs of Belgium, International Vine and Wine Organisation (O.I.V), Jurés-Experts Piqueurs Brokers и др. Отличията бяха излъчени сред повече от 1000 компании от 92 държави, които участваха с над 3000 различни продукта.

Със своите висококачествени продукти „Загорка“ АД принадлежи към традиционните победители в своята категория. Компанията участва за първи път в Monde Selection с марката Загорка през 1981 година. Оттогава насам продуктите на пивоварната получават общо 45 отличия, от които: златни и сребърни медали, трофеи за качество, голямата награда – злато. Всички грамоти и медали, спечелени през годините, могат да бъдат видени в музейната експозиция на пивоварната в Стара Загора – „Светът на Загорка“, където почитателите на кехлибарената напитка могат да проследят не само развитието и отличията на компанията, но и интересни детайли от историята на бирата, както и някои от тънкостите, съпътстващи пивоварния процес.

Постиженията на пивоварната компания са доказателство, че „Загорка“ АД е лидер в иновациите, последователна в развитието на марките от своето портфолио, ориентирана към качество и амбицирана да отговори на нуждите на различните типове потребители.


Щастливи и горди сме, че качеството на предлаганите от нас продукти за пореден път се оценява на световно ниво. За нас това означава признание към екипа ни на всички равнища – както за маркетинг експерта, така и за пивоваря, че отговаряме на завишените изисквания на нашите потребители, и че съумяваме винаги да сме актуални на пазара.“, сподели Елица Иванова, Мениджър Маркетинг България „Загорка“ АД.