Kарго-партнер открива нов офис в Турция

 Новини


Карго-партнер продължава своята експанзия в Турция с откриването на нов трети офис. На 1 март ще бъде официално открит офиса в Бурса.

Половин година след основаването на първите турски офиси в Истанбул и Мерсин, логистичната компания открива следваща локация в град Бурса, който е важен индустриален център. По този начин карго-партнер е представен в повече от 130 офиса в 30 държави. Фирмата предлага цялото портфолио от въздушен, морски, сухопътен и митническо представителство в района.

С повече от 80 милиона жители Турция е водеща икономическа сила с ключово местоположение между Европа и Азия. Страната граничи с 8 държави, което я прави изключително силна в района.

С ясно изразения си икономически растеж от началото на хилядолетието, страната доскоро регистрира темпове на растеж от около 7%, макар че тези цифри са леко замъглени от сегашната предизвикателна пазарна среда. Освен голям брой големи пристанища и многобройни транспортни инфраструктурни проекти, страната наскоро направи голяма крачка с постепенното отваряне на новото летище в Истанбул. В последната фаза на разширяване, летището ще бъде най-голямото в света.


В момента в Турция карго-партнер има 33 служители. Решенията за морски и въздушни превози се нареждат сред най-търсените услуги, а голяма част от клиентите са от текстилната и автомобилната промишленост, както и от сектора на електрониката. В допълнение, турското дъщерно дружество на карго-партнер обработва значително количество транспортни контейнери с контролирана температура.

Стефан Краутер, главен изпълнителен директор на карго-партнер, обяснява своята мотивация за разширяването на съществуващата офис мрежа и надеждите си за бъдещето: „Ние инвестираме тук в Турция, защото вярваме, че тази нова икономика със своето местоположение на Източното Средиземноморие е особено важно между Азия и Европа. Една стара и продължителна фаза на оценка беше последвана от бързо изпълнение. Прекрасните оперативни резултати от първото полугодие с оборот от 2,1 милиона евро засилват нашата смелост в това решение и всички параметри сочат в правилната посока. Ние се гордеем с работата на нашите местни екипи и очакваме устойчиво развитие.