„Спиди“ АД въвежда специален пад за дигитални подписи

Новини

По-зелено, по-модерно, по-технологично – куриерската компания съчетава повишената сигурност за клиентите си с грижата за околната среда

„Спиди“ АД въвежда в офисите си падове, разработени специално за вземане на дигитални подписи. Устройствата ще увеличат сигурността за клиентите на компанията с уникалната си защита срещу злоупотреби. Едновременно с това цифровизацията на необходимите подписи е в съответствие с политиката на компанията за устойчиви грижи за околната среда.

За разлика от широко използваните таблети за подписи, падът има редица технологични предимства. Неговият висококачествен 5" цветен LCD дисплей с висока резолюция (800 х 480) осигурява възможност за максимален контакт и достатъчно място при взимането на подпис. Наред с широкия дисплей, подобреният по-тънък дизайн и равна повърхност правят подписването по-удобно. LCD дисплеят е изключително устойчив на многократно използване – преминал е успешно тествания с над 500 000 подписа без износване на повърхността.

Всички познаваме усещането при писане на хартия, но да се пресъздаде дигитално силата на натиска и наклонът на ръката, е технологично предизвикателство. Патентованият безкабелен и без батерия химикал притежава 1024 нива на чувствителност и улавя уникалния натиск с химикал при подпис, който да включи в биометричната си база данни. По този начин се пресъздава напълно естествено усещането при писане и същевременно се покриват законовите стандарти. Патентованата технология на EMR елиминира нуждата от поддръжка на химикалката. Поставката за химикали, която е и USB заключващ кабел, предпазва от инцидентното му прекъсване.

За разлика от технологията при таблетите, истинско произведение на изкуството е AES 256 и RSA 2048 криптирането, осигуряващо необходимата сигурност. Всяко устройство притежава и уникален хардуерен идентификатор, което позволява проследяването на всеки подпис и устройство. Има и вграден слот за заключване на устройството при нужда.

Освен удобство и бързина на обслужването при приемане на пратки и при други операции, които по закон изискват подпис, клиентите в офисите на „Спиди“ получават повече сигурност от гледна точка на защитата на информацията. Новият пад за дигитален подпис е съобразен с последните изисквания на GDPR за сигурност в случаите, изискващи правно обвързващи ръчни подписи, както и при съхраняване и криптиране на информацията.

Специално разработеният пад за дигитален подпис е печелил наградата на големия международен конкурс за изключителен дизайн и иновации Red Dot.