Сватбите във властта

От известно време българските политици са се обърнали към максимата „Правете любов, а не война”. Интересна тенденция се забелязва по посока на прерастване на колегиалните отношения в политическия елит на страната, в любовни. Ето няколко примера.

Бойко Борисов се разведе със съпругата си Стела, от която има едно дете и за живя съвместно с Цветелина Бориславова, която е председател на надзорния съвет на СИБАНК. За да може обаче да бъдат заедно Цветелина Бориславова се развежда преди това с мъжа, от който има 2 деца – Стефан Абаджиев. Той също от своя страна не е случаен - син е на бившия член на Политбюро на ЦК на БКП и бивш посланик в Румъния Иван Абаджиев. За да стане по интересно, Стефан Абаджиев и бившата съпруга на Бойко Борисов заживяват заедно в САЩ.

Друга политическа двойка се оформи около Даниел Вълчев. Дългогодишната връзка на министъра на образованието с бившата зам.-министърка Милена Паунова взе връх и той напусна жена си.

Но всично не свършва до тук. Соломон Паси пък напусна съпругата си Бинка Пеева и вдигна сватба с колежката си Гергана Грънчарова.

През началото на миналата есен бившият военен министър Николай Свинаров официално
се бракува за любовницата си Деница Недева, която работи в отдела по евроинтеграция на Министерския съвет.