Новият сезон на ВИП Брадър започва на 5 юлиПоводът за статията бе следното заглавие в новинарския интернет сайт Дир.бг: ''След като се разбра, че Вежди Рашидов, Митко Пайнера и Дим Дуков най-вероятно ще бъдат кандидат-депутати на ГЕРБ на изборите за НС, а братът на президента Петър Стоянов - Емил Стоянов, беше включен в листата им за евровота, е много възможнодори Христо Стоичков да бъде издигнат от партията.''

41-то народно събрание, дава сериозни заявки да се превърне в най-успешната, до този момент, продукция на телевизионното шоу ВИП Брадър. Приликите между парламента и популярното риалити са не една и две.

В парламента, както в ТВ шоуто влизат звезди. Даже, както се вижда от цитираното по-горе заглавие, спокойно можем да кажем, че в парламента влизат много по-големи звезди от тези, които зрителите видяха в предходните сезони на риалитито.

За актьорските качества, на двамата кандидати за стола на Биг Брадър - Бойко Борисов и Сергей Станишев, не може да се спомене нищо отрицателно. Напротив - със сигурност много от звездите на родната театрална сцена им завиждат за таланта.

Всичко в къщата/парламента се случва на живо пред очите на зрителите/народа. Само с малката особеност, че така нареченият лайф не е в понеделник, а в петък.

Също така, всеки от брадърите/депутатите получава хонорар за пребиваването си в къщата/парламента (но всички отричат публично за това). Особеността обаче е, че стойностите на хонорарите не са определени предварително, а всеки сам си го изработва и го трупа по време на целия си престой/мандат.

Докато са в къщата/парламента, с брадърите/депутатите се държат като с истински ВИП звезди: посещават отбрани коктейли, ползват служебни автомобили с шофьори и т.н.

През определен период от време, зрителите/народът номинират някого за изгонване от къщата/парламента, защото им е писнало да го гледат, а брадърите /депутатите изпълняват различни мисии, за да го спасят. (В това отношение не е точно като с оригиналното шоу, но все пак трябва да има и различия, за да не ни съдя за авторски те права.)

Със сигурност обаче, най-голямата прилика между Народното събрание и шоуто ВИП Брадър е, че всички брадъри/депутати влизат в къщата/парламента като звезди и напускат като обикновени хора.

Преди месец Александър Божков беше написал статия озаглавена „Нико - президент, Магърдич - премиер!” и май всичко е просто въпрос на време. Едно е сигурно обаче, шоуто е гарантирано.

От 5 юли само по БНТ. Не го пропускайте!